Prajitura Cu Visine - Retete Dulciuri Si Prajituri De Casa Cu Fructe
Ingrediente:
- 1+ ½ cana de faina
- 1 cana de zahar
- 3 oua
- 1 ceasca de lapte
- ½ ceasca de ulei
- ½ plic praf de copt
- ½ farfurie visine din visinata
curatate de samburi
- ½ lingurita de sare
Mod de
preparare:
Prajitura cu visine din visinata se prepara asemanator ca prajitura cu visine proaspete sau congelate, reteta este aici. Visinele se scot din visinata si se curata
de samburi. Ele nu sunt la fel de zemoase ca cele proaspete, asa ca nu va
trebui sa le lasam sa se scurga prea mult si nici sa le presaram cu faina cand le vom
pune in prajitura. Intr-o farfurie adanca se amesteca faina cu praful de copt. Ouale, sarea si zaharul se pun intr-un
castron si se mixeaza bine, dupa care se adauga uleiul, iar la sfarsit laptele.
Peste aceasta compozitie se adauga treptat faina, continuand sa se mixeze pana
cand s-a incorporat toata si compozitia a capatat
consistenta unei smantani groase.
Se ia o tava de cuptor, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina, dupa care se toarna in ea compozitia prajiturii obtinuta anterior. Se niveleaza frumos in tava si se aseaza visine alcoolizate (betivite) pe toata suprafata. Se coace tava in cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 30-35 de minute, iar dupa ce s-a copt si a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se taie prajitura cu visine in patrate sau romburi si se poate servi. Prajitura cu visine din visinata este o prajitura deosebita, cu o aroma destul de puternica de visine din visinata, cu un gust special, rafinat, indragit de cei mari. Merita s-o incercati!
Alte retete: prajitura cu visine simpla, prajitura cu visine si cacao, prajitura cu visine si iaurt, chec cu visine, tarta cu visine.
Se ia o tava de cuptor, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina, dupa care se toarna in ea compozitia prajiturii obtinuta anterior. Se niveleaza frumos in tava si se aseaza visine alcoolizate (betivite) pe toata suprafata. Se coace tava in cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 30-35 de minute, iar dupa ce s-a copt si a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se taie prajitura cu visine in patrate sau romburi si se poate servi. Prajitura cu visine din visinata este o prajitura deosebita, cu o aroma destul de puternica de visine din visinata, cu un gust special, rafinat, indragit de cei mari. Merita s-o incercati!
Alte retete: prajitura cu visine simpla, prajitura cu visine si cacao, prajitura cu visine si iaurt, chec cu visine, tarta cu visine.
POFTA BUNA!
O prajitura usor "alcoolizata" foarte buna, mai ales ca imi place visinata!
RăspundețiȘtergere