Ingrediente:
- 1 kg de peste (guvizi de Marea
Neagra)
- 2 cepe
- 2 oua
- 4 catei de usturoi
- 3 felii de paine
- 1 legatura de marar verde
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper negru macinat
- 4 linguri de faina
- ulei pentru prajit
Mod de
preparare:
Guvizii de Marea Neagra sunt niste pesti
foarte gustosi cu carnea alba, foarte dulce si fara prea multe oase. Guvizii se curata de intestine, branhii,
capete, cozi si aripioare. Se spala foarte bine cu apa rece, dupa care se
dezoseaza. Se dau apoi prin masina de tocat carne impreuna cu feliile de paine
si cateii de usturoi. Ceapa se curata de coaja, se spala si se toaca marunt.
Mararul se spala si se taie si el marunt. Intr-un castron se amesteca bine carnea
tocata din guvizi impreuna cu ceapa, mararul, ouale, sare si piper dupa gust. Dupa ce s-a
amestecat bine compozitia de chiftele, se lasa putin la frigider sa-si ia gust.
Intre timp pregatim o tigaie cu ulei in care vom praji chiftelele si intr-o
farfurie punem putina faina.
Scoatem compozitia de chiftele din frigider, ne udam mainile cu
putina apa si incepem sa modelam chiftelele sub forma unor bile potrivit de
mari, pe care le dam apoi prin faina, iar la sfarsit le turtim putin deasupra.
Continuam la fel cu toata carnea, dupa care le prajim in uleiul incins pe
ambele parti pana cand sunt frumos rumenite. Dupa ce s-au prajit se scot intr-o farfurie pe un servetel ca sa absoarba
surplusul de ulei. Se pot servi calde, dar sunt mult mai gustoase reci.
Chiftele din guvizi sunt delicioase, dulci si gustoase, fara a fi grase, avand o savoare
deosebita, fara sa aiba gust sau miros de peste. Chiftele de peste merg
foarte bine cu o garnitura de cartofi natur si o salata de sfecla rosie cu hrean sau sfecla rosie coapta.
POFTA BUNA!
Alte retete: Chiftele cu sos Chiftelute cu susan Chiftele de porc Chiftele de post Guvizi prajiti Peste pane cu marar Peste in crusta de sare Crap la cuptor cu legume Hamsii prajite Plachie de peste Peste la gratar cu rosii si ardei copti Ciorba de peste
Foarte buna reteta, voi incerca si eu!
RăspundețiȘtergere