Chiftelute Cu Ceapa Si Maioneza - Chiftele Cu Maioneza - Retete Aperitive
Ingrediente:
- chiftelute
de porc, chiftelute de pui
- 1 ceapa rosie
- 2- 3 linguri de maioneza
- sare dupa gust
- ½ lingurita de otet sau zeama de lamaie
- piper macinat dupa gust
Mod de
preparare:
Din chiftelute
din carne de porc sau din carne de pui cu maioneza de casa si ceapa rosie sau ceapa galbena se poate prepara un aperitiv gustos, aspectuos si foarte simplu si usor de preparat.
In primul rand se prepara niste chiftele de porc dar mai micute si rotunde ca pentru aperitiv si se lasa sa se raceasca bine. Reteta de chiftele si cum se fac niste chiftele de casa gustoase aici. Apoi se prepara maioneza care se tine la rece pana cand celelalte ingrediente sunt gata. Reteta de maioneza si cum se face o maioneza de casa buna aici. Ceapa rosie se curata, se spala, se taie fideluta si se freaca cu putina sare si foarte putina zeama de lamaie sau otet, pentru ca atunci cand o vom amesteca cu maioneza sa nu-i schimbe gustul.
In primul rand se prepara niste chiftele de porc dar mai micute si rotunde ca pentru aperitiv si se lasa sa se raceasca bine. Reteta de chiftele si cum se fac niste chiftele de casa gustoase aici. Apoi se prepara maioneza care se tine la rece pana cand celelalte ingrediente sunt gata. Reteta de maioneza si cum se face o maioneza de casa buna aici. Ceapa rosie se curata, se spala, se taie fideluta si se freaca cu putina sare si foarte putina zeama de lamaie sau otet, pentru ca atunci cand o vom amesteca cu maioneza sa nu-i schimbe gustul.
Intr-un castron se pun chiftelutele, ceapa scursa
de zeama si se amesteca treptat cu maioneza pana cand chiftelutele sunt frumos
colorate de maioneza si nu mai au culoarea lor initiala. Chiftelutele in
maioneza se pot servi direct din castron, frumos asezate sau daca dorim putem
sa le asezam in straturi. Luam un platou si il ungem putin cu maioneza, dupa
care asezam un rand de chiftele, acoperim cu un strat de maioneza, asezam un
strat de ceapa taiata, peste care punem un strat de maioneza urmat de un alt strat de chiftele, iar la sfarsit ornam
peste tot cu maioneza. Acest mod de prezentare in straturi este specific
bucatariei rusesti.
Chiftelute in maioneza, un aperitiv gustos si consistent,
care merge foarte bine cu diverse ocazii festive. Chiftele in maioneza, o reteta de aperitive reci cu un gust si un aspect deosebit.
POFTA BUNA!
Alte Retete: Salata de telina cu piept de pui Chiftelute cu susan Chiftelute de peste Salata de surimi Salata de cruditati
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu