Pui La Rotisor Cu Cartofi - Friptura De Pui La Cuptor
Ingrediente:
- 1 pui intreg (1,5 - 2 kg)
- 1 kg de cartofi pentru garnitura
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper
- 1 lingurita de boia de ardei
- ½ lingurita de cimbru
- 2 foi de dafin
- 1 ceasca de supa de carne
- 1 ceasca de vin alb
Mod de
preparare:
Puiul intreg se curata si se spala foarte
bine si se lasa la scurs, eventual se si sterge cu un prosop. Se prepara un
bait pentru uns puiul format din ulei de masline, piper macinat, boia de ardei, cimbru macinat si sare, se amesteca bine
compozitia. Puiul bine scurs se freaca cu sare si se lasa la rece timp de 30 de
minute dupa care se unge foarte bine cu bait atat in interior cat si in
exterior. Se infige in tepusa de rotisor si se coace timp de aproximativ 90 de
minute, pana cand puiul este pe gustul nostru, puiul este bine facut si devine
rumen si crocant.
Cartofii se curata, se spala si se taie
bucati mai mari. Se sareaza si dupa preferinta se pot praji cateva minute in
ulei capatand un gust mult mai bun, sau se pot coace direct in cuptor. Cartofii
caliti putin in ulei se scot cu o paleta intr-o tava de cuptor, se
condimenteaza dupa gust cu boia de ardei si putin piper, se adauga foile de dafin, ceasca
de supa (sau apa) si vinul alb si se introduce tava in cuptorul incins pentru 15
minute. Dupa 15 minute se scoate tava din cuptor, se amesteca cartofii, se
adauga puiul frumos rumenit si se inconjoara cu cartofi, se unge puiul cu zeama
din tava si se introduce tava in cuptor pentru inca 10- 15 minute, pana cand si
cartofii sunt frumos rumeniti.
Pui la rotisor cu cartofi, o friptura din
carne de pui si cartofi la cuptor foarte reusita, cu un gust minunat, crocanta
si suculenta in acelasi timp, simplu si usor de preparat care place tuturor
celor care iubesc carnea de pui, atat celor mici, cat si celor mari.
Pui la
rotisor, o friptura potrivita pentru masa de duminica petrecuta in sanul familiei,
dar si cu diverse ocazii festive. Friptura de pui la cuptor merge foarte bine
alaturi de o garnitura de cartofi si niste castraveti sau gogosari acri,
conopida murata, muraturi asortate, sau diverse salate cum ar fi salata de varza proaspata.
POFTA BUNA!
Un pui adevarat...foarte bun!
RăspundețiȘtergere