Friptura Din Pulpa De Porc Si Cartofi La Cuptor
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc (pulpa de
porc)
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper macinat
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingurita de cimbru
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
- 200 ml de vin alb
- 2 foi de dafin
- 1 kg de cartofi pentru garnitura
Mod de
preparare:
Pulpa de porc se taie bucati potrivit de
groase, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei, cimbru, ulei
de masline si feliute de usturoi si se pastreaza la rece timp de 24 de ore
intr-o punga de plastic bine inchisa. Se pregateste o tava de cuptor, se aseaza
frumos bucatile de carne de porc, se stropesc cu vin si se introduce tava in
cuptorul incins pentru 30 de minute.
Cartofii se curata, se spala, se taie in
patru si se sareaza cu putina sare. Intr-o tigaie cu ulei incins se prajesc
foarte putin cartofii, pana cand incep sa se ingalbeneasca. Se scoate
tava de friptura din cuptor, se intoarce carnea pe cealalta parte, se aseaza cartofii printre
bucatile de carne si se introduce tava in cuptorul incins pentru inca 15- 20 de
minute, pana cand carnea si cartofii sunt frumosi rumeniti.
Friptura din pulpa de porc la cuptor,
o reteta traditionala din carne de porc foarte gustoasa, frageda si suculenta,
potrivita pentru mesele festive de Craciun si Revelion . Friptura de porc la
cuptor merge foarte bine cu o garnitura de cartofi la cuptor si gogosari in otet, castraveti murati, conopida murata si muraturi asortate.
POFTA BUNA!
10!
RăspundețiȘtergere