Rulada Din Spata De Porc La Cuptor Cu Ardei Si Cascaval
Ingrediente:
- 2 kg spata de porc (carne de
porc)
- 2 ardei grasi galbeni
- 1 ardei kapia rosu
- 200 g de cascaval
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper negru macinat
- 1 lingurita de boia de ardei iute
- 1 lingurita de boia de ardei dulce
- 1 lingurita de cimbru macinat
- 3 linguri ulei de masline
- 1 cana de vin alb
- 2 foi de dafin
- folie
de aluminiu sau hartie de copt
- 1 kg de cartofi pentru garnitura
Mod de
preparare:
Carnea
de porc (spata de porc) se taie (se
despica) intr-o bucata sau mai multe bucati de aceeasi grosime usor de rulat. Bucata
de carne sau bucatile de carne de porc se ung cu ulei de masline, se
condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia si cimbru, se aseaza una peste alta, se
ruleaza si se pastreaza la rece intr-o punga de plastic pana a doua zi.
Ardeii
proaspeti se curata, se spala si se taie fasii. Cascavalul se taie felii subtiri. Se intind bucatile de carne de porc, se aseaza peste fiecare bucata de carne felii de cascaval una langa alta, apoi
bucati de ardei galbeni si rosii, se
condimenteaza cu cimbru, boia si piper si se ruleaza strans fiecare bucata formand cate o rulada din spata de porc. Fiecare rulada se leaga strans cu sfoara, se pot
infasura in folie de aluminiu sau hartie de copt (sau se poate acoperi doar
tava de cuptor) si se aseaza intr-o
tava de cuptor una langa alta.
Tava cu friptura de porc se introduce in cuptorul incins pentru 90 de
minute. Dupa 60 de minute se adauga o cana cu vin alb si se introduce din nou tava in cuptor
pentru inca 30 de minute. Cartofii se curata, se spala si se prajesc 10 minute
in ulei, pana se ingalbenesc foarte putin. Tava cu rulada din spata de porc se scoate din cuptor, se da la o parte
folia, se aseaza cartofii frumos de jur imprejur si se mai da la cuptor pentru 15 minute.
Rulada de porc este
o friptura din carne de porc foarte frageda si gustoasa, avand un gust deosebit
de la ardei si cascaval, care merge foarte bine cu cartofi la cuptor si
castraveti murati, gogosari in otet, conopida murata sau muraturi asortate. Rulada de carne, o
friptura ideala pentru masa din seara de Craciun sau Revelion.
POFTA BUNA!
Alte retete: Rulada din muschi de porc
Arata asa de bine! Cred ca o sa fac si eu cu prima ocazie!
RăspundețiȘtergereArată excelent si sigur este si foarte gustoasă.
RăspundețiȘtergere