Sfecla Rosie Coapta La Cuptor - Salata de sfecla Rosie Coapta Cu Hrean
Ingrediente:
- 1 kg de sfecla rosie
- ½ lingurita de sare
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de sare
- hrean in otet
Mod de
preparare:
Sfecla
rosie coapta la cuptor pentru salata
este mult mai sanatoasa, mai gustoasa si mai dulce decat sfecla rosie fiarta in apa, deoarece gustul se va pastra intact in
interiorul ei, si nu se va pierde nimic. Sfecla rosie se mai poate coace la gratar sau in jar, se poate inveli in foaie de copt sau folie de aluminiu.
Sfecla se spala bine cu apa rece si se
aseaza intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se coace la cuptor la
foc mare aproximativ 90 de minute, pana cand este coapta. Se poate incerca daca
este coapta atunci cand furculita intra usor in ea. Dupa ce s-a copt, se scoate
din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, se curata de coaja si se taie
cubulete. Se pun bucatelele de sfecla intr-un castron si se
amesteca dupa gust cu sare, ulei si otet, dupa care se poate servi cu cateva
lingurite de hrean in otet.
Daca dorim, putem servi sfecla rosie coapta la cuptor fara sa o curatam de coaja, crestata usor in patru bucati, alaturi de hrean in otet. Salata de sfecla rosie coapta la cuptor este foarte sanatoasa, gustoasa, plina de
proprietati benefice pentru sanatate, si
merge foarte bine servita alaturi de o friptura de pui sau de porc. Salata de sfecla rosie, o salata minunata foarte apreciata si binevenita in cura si dieta de slabire.
POFTA BUNA!
foarte sanatoasa, naturala, cu efecte miraculoase pentru sanatate!
RăspundețiȘtergere