Ceafa de porc la cuptor in sos de vin

Friptura Din Ceafa De Porc La Cuptor In Sos De Vin


retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,
Ingrediente: 

  • 1- 2 kg de ceafa de porc 
  • 50- 100 g de sunca de porc afumata 
  • 300 ml de vin alb 
  • 2 linguri de ulei 
  • 7 catei de usturoi 
  • 1 lingurita de sare 
  • ½  lingurita de piper macinat 
  • ½  lingurita de boia de ardei 
  • ½ lingurita de cimbru macinat 
  • cartofi pentru garnitura (optional) 
  • carnati de porc pentru garnitura (optional) 

Mod de preparare:

     Sunca de porc se taie felii si bucatele. Usturoiul se curata, se spala si se taie pe jumatate (pe lung) si rondele. Se ia ceafa de porc si cu un cutit se fac mici incizii in bucata de carne de porc, apoi se impaneaza cu bucati de sunca si catei de usturoi. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper negru macinat, cimbru macinat si boia de ardei iute sau dulce. Bucata de carne condimentata si impanata se lasa la rece sa-si ia gust timp de 30- 60 de minute. Pentru un aspect mai deosebit bucata de carne se poate lega cu o sfoara ca la rulada de porc
     Pentru garnitura se pot folosi cartofi taiati cubulete sau felii si bucati de carnati de porc asezati in jurul fripturii de porc, preparati tot la cuptor. Iar ca salata o salata de varza murata cu putin ulei si ornata cu piper negru macinat sau boia de ardei. Se ia o tava de cuptor, se unge cu ulei, se aseaza carnea de friptura in tava si se se freaca si ea cu putin ulei din tava. Se adauga rondele de usturoi si vinul alb, se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce tava in cuptorul incins pentru 45 de minute. Dupa acest timp se scoate tava din cuptor, se da la o parte folia de aluminiu si se intoarce carnea pe cealalta parte, se mai adauga vin daca mai este cazul si se introduce din nou in cuptor pana cand carnea este frumos rumenita. 
     Ceafa de porc la cuptor in sos de vin, o reteta de mancare cu carne de porc pentru masa de Craciun, frageda si gustoasa cu un gust minunat. Friptura de porc la cuptor, un preparat din carne de porc care merge servit cu muraturi sau salata de varza murata. 
POFTA BUNA! 
ingrediente pentru friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin pentru masa de craciun

carne de porc, ceafa, ceafa de porc, carne, retete cu ceafa de porc, retete cu carne de porc, preparate din ceafa de porc, preparate din carne de porc, carne de friptura, porc, retete culinare, preparate culinare,

retete si preparate culinare preparare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, preparare retete de mancare, preparare retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, preparare ceafa de porc la cuptor, retete culinare,

retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,

retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,

retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,

retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,

retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,

retete si preparate culinare friptura din ceafa de porc la cuptor in sos de vin, retete de mancare, retete de craciun, preparate din carne de porc, retete cu carne de porc, ceafa de porc la cuptor, retete culinare,

Pomana porcului

Retete Culinare Pomana Porcului La Ceaun Cu Vin Reteta Traditionala De Casa Pentru Craciun


Pomana porcului reteta,
Ingrediente pomana porcului
  • 1 kg grasime de porc
  • 1 kg ceafa de porc
  • 1 kg spata de porc
  • 2 kg coaste de porc
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 100ml vin alb demisec
  • 1 cana de apa

Mod de preparare friptura de porc la ceaun
O excelenta mancare preparata de Craciun din carne de porc deosebit de gustoasa este pomana porcului. Pomana porcului la ceaun este primul preparat care se gateste din porcul proaspat taiat. Dar cum se prepara pomana porcului ca sa iasa gustoasa.
Se alege de la porc: grasime de porc, ceafa de porc, spata de porc si coaste de porc. Daca nu taiem porc atunci cumparam carne de porc proaspata de la o macelarie. Carnea de porc se portioneaza in bucati mai mari aproximativ de 3-4 degete, apoi se sareaza si se lasa la rece aproximativ 30 minute sa-si ia sare. Cat timp carnea sta la rece se pregateste grasimea de porc.
Se pune un ceaun la incins cu o cana de apa. Grasimea de porc se taie bucatele, se pune in ceaun si se amesteca. Grasimea se prajeste, se topeste inabusit cu ceaunul acoperit cu capac. Cand grasimea s-a topit si au rezultat delicioasele jumari de porc, se adauga bucatile de carne si se continua prajirea inabusit si se stropeste cu putin vin, pana cand bucatile de carne sunt frumos rumenite. La pomana porcului se mai poate adauga dupa preferinta si cateva bucati de carnati de porc proaspeti, care se vor praji si ei impreuna cu carnea si vor da un plus de gust si aroma preparatului.
Pomana porcului, o mancare traditionala romaneasca, de Craciun sau oricand se taie porcul, care este foarte buna si gustoasa, cu o aroma de carne de porc prajita si rumenita la ceaun, jumari si carmati pe care o mancam oricand cu pofta si mare placere, alaturi de o mamaliguta aburinda, muraturi si nelipsitul vin rosu de butuc. Alte retete traditionale, retete de Craciun aici, retete de fripturi aici, retete cu porc aici, pofta buna!
Pomana porcului la ceaun reteta,

Pomana porcului de Craciun reteta,

Friptura de porc la ceaun reteta,

Salata de varza murata

Salata De Varza - Salate - Salata De Varza Murata Cu Piper


salate, salata, salata de varza murata, salata de varza acra, retete salate, reteta salata, salata de varza murata cu piper, retete culinare, preparate culinare, varza murata, varza acra, retete cu varza murata, preparate din varza murata,
Ingrediente:

  • 1 varza murata
  • 2- 3 linguri de ulei
  • ½ lingurita de piper negru macinat
  • ½ lingurita de boia de ardei dulce sau iute

Mod de preparare:

     Din varza acra sau varza murata, se poate prepara o excelenta salata de varza care merge de minune alaturi de mancaruri de cartofi, cartofi prajiti, fripturi din carne de porc si pui sau carnati de porc. Salata de varza murata se poate condimenta dupa preferinta pentru un gust foarte bun cu piper negru macinat sau boia de ardei dulce sau iute. Dar cum se face o salata de varza gustoasa?
     Varza se scoate din butoiul in care a stat la murat, se scurge putin de zeama de varza, i se taie cotorul, dupa care se desfac foile de varza si se indeparteaza nervurile mai groase de langa cotorul verzei. Foile de varza astfel pregatite se mai scurg putin de zeama, se ruleaza si apoi se taie fideluta, dupa preferinta mai subtiri sau mai groase. Se pune varza astfel tocata intr-un castron, se adauga deasupra dupa gust putin ulei, piper macinat, boia de ardei, dupa care se amesteca bine si se poate servi.
     Salata de varza murata, o salata naturala, sanatoasa, care se serveste mai ales in perioada Craciunului si nu numai, care merge foarte bine langa o friptura din carne de porc sau pui, cartofi prajiti sau langa niste carnati proaspeti de Craciun. Alta reteta: Salata de varza dulce. 
POFTA BUNA! 

varza murata la butoi, varza murata pentru iarna, varza, varza galbena, varza acra, varza murata, retete cu varza murata, retete culinare, preparate din varza murata, preparate culinare, varza murata pentru salate, varza murata pentru gatit,

salate, salata, salata de varza murata, salata de varza acra, retete salate, reteta salata, salata de varza murata cu piper, retete culinare, preparate culinare, varza murata, varza acra, retete cu varza murata, preparate din varza murata,

salate, salata, salata de varza murata, salata de varza acra, retete salate, reteta salata, salata de varza murata cu piper, retete culinare, preparate culinare, varza murata, varza acra, retete cu varza murata, preparate din varza murata,

salate, salata, salata de varza murata, salata de varza acra, retete salate, reteta salata, salata de varza murata cu piper, retete culinare, preparate culinare, varza murata, varza acra, retete cu varza murata, preparate din varza murata,

Cozonac

Cozonac Cu Nuca Si Cacao - Reteta Cozonac - Cozonaci Pufosi


cozonac, dulciuri, prajituri, deserturi, cozonaci, retete de craciun, cozonaci pufosi, reteta cozonac, cozonac cu nuca, cozonac reteta, retete culinare, retete cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, cozonac cu nuca si cacao, cozonac cu umplutura,

Ingrediente cozonac:

  • 1 kg si o mana de faina
  • 4 oua (2 intregi si 2 galbenusuri)
  • 300 g de zahar (10 linguri)
  • 400 ml de lapte
  • 75 g de drojdie
  • 50 g de unt
  • 100 ml de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • ½ sticluta de esenta de rom
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 ou pentru uns cozonacii
ingrediente cozonac, reteta cozonac, preparare cozonac, ingrediente cozonaci, cum se face un cozonac, retete culinare, preparate culinare, ingrediente pentru cozonaci,


Ingrediente umplutura:

  • 300 g de nuca data prin masina de tocat
  • 50 g de cacao
  • 3 linguri de zahar 
  • 2 linguri de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de ulei 
  • 2 albusuri (ramase de la cozonac)
  • 100 ml lapte fierbinte (cat sa se obtina o crema grosuta) 
ingrediente umplutura pentru cozonac, umplutura cozonac, cum se face umplutura pentru cozonac, umplutura cozonac din cacao si nuci, retete culinare, preparate culinare, ingrediente, ingrediente crema de cozonac,


Mod de preparare:

     Reteta este pentru 2 cozonaci. In primul rand in camera in care se pregatesc cozonacii trebuie sa fie cald. Dar cum se fac cozonacii de casa pentru Craciun:
- Se cerne faina, chiar de 2- 3 ori, cozonacul va iesi mai pufos.
- Se pune laptele la fiert si cand da in primul clocot se pune zaharul. Se ia de pe foc si se amesteca pana cand zaharul este dizolvat complet.   
- Se separa cele 2 oua, albus de galbenus, 2 oua intregi si doua galbenusuri se bat bine impreuna cu sarea. Celelalte 2 albusuri se pun deoparte (se vor adauga in umplutura din nuca si cacao).
- Se aseaza totul la indemana: untul moale (nu de la frigider), uleiul incalzit dar nu fierbinte, esenta de rom si zaharul vanilat. In faina se pune intr-un “cuib” drojdia framantata impreuna cu o lingura de zahar si se dizolva cu lapte caldut. Se lasa la crescut cu vas cu tot intr-o punga de plastic ca sa grabeasca cresterea. 
maia, drojdie la crescut, preparare aluat de cozonac, retete culinare, preparate culinare, retete cu drojdie de bere, reteta cu drojdie, cum creste cozonacul mai repede, drojdie, faina, drojdie cu zahar si lapte in faina la dospit,

- Cand a crescut drojdia, se incepe framantatul. Laptele sa fie caldut si zaharul topit complet, se adauga coaja de lamaie si ouale batute bine si se amesteca putin pentru omogenizare. Romul si zaharul vanilat se pun in faina, se toarna laptele si se incorporeaza putin cate putin. Se framanta bine cu laptele si apoi cu untul. Se framanta continuu. Se toarna uleiul caldut, putin cate putin, se framanta cu forta si se tranteste coca de 2- 3 ori. Se framanta aproximativ ½ ora. Un aluat de cozonac reusit este atunci cand pe suprafata aluatului incep sa se vada basicute si in timpul framantarii aluatul incepe sa pocneasca usor. Se baga cu vas cu tot intr-o punga si va creste foarte bine. 
aluat de casa, aluat, aluat de cozonac, preparare aluat de cozonac, reteta aluat de cozonac, coca de cozonac, reteta cozonac, retete cozonac, cum se face aluatul de cozonac, retete culinare, preparate culinare, preparare cozonac,

- Cat timp coca de cozonac este la crescut se prepara umplutura pentru cozonac. Intr-un vas se amesteca zahar, cacao si scortisoara, apoi se adauga si nuca. Dupa ce s-au amestecat bine se adauga putin ulei si laptele fierbinte pana se obtine o crema grosuta, ca o smantana mai groasa care se poate intinde cu usurinta. Se adauga albusurile batute si se amesteca compozitia. Umplutura pentru cozonac se lasa sa se raceasca si apoi se imparte in doua parti (pentru doi cozonaci). 
umplutura cozonac, umplutura cozonac din nuca si cacao, cum se face umplutura pentru cozonac, retete culinare, preparate culinare, ingrediente, preparare crema de cozonac, preparare umplutura pentru cozonac,

- Dupa ce coca de cozonac a crescut frumos, se unge blatul de lucru cu ulei si se imparte coca in doua parti. Se intinde fiecare bucata de coca cu mana unsa cu ulei pe masa. Peste coca se pune umplutura, se intinde pe toata suprafata, apoi se ruleaza frumos, si se rasuceste usor de cateva ori sub forma unui snur si se pune cu grija in tava de cozonac unsa cu unt si presarata cu faina. Se procedeaza asemanator si cu cea de-a doua bucata de coca. Tavile se pun si ele la crescut, se ung cozonacii cu ou batut iar cand cozonacii au crescut cat tava, inseamna ca sunt gata pentru copt si ii putem pune in cuptor la foc potrivit. 
cozonac, cozonaci, reteta cozonac impletit, cozonac impletit, cozonac cu nuca, cozonac pufos, cozonac de casa, retete culinare, preparate culinare, cozonac cu naca si cacao, preparare cozonac, preparare cozonaci, cum se fac cozonacii,

- Tavile se baga la cuptor si nu se umbla la cuptor primele 25 de minute. Cand se scot se incearca cu o scobitoare sau cu un pai daca cozonacul este copt (sa nu ramana deloc coca pe pai). Se ung cozonacii cu ou si se presara cu zahar din abudenta. De preferat este sa-i lasam in tava pana cand se racesc. Se invelesc bine si se lasa pana a doua zi cand se scot din tava.
 - Cozonacii se pot face si impletiti, in 2 sau 3 parti. Foarte simplu, coca pentru un cozonac se imparte si ea la randul ei in doua sau trei parti, acestea se intind pe masa, se umplu cu crema, se ruleaza, se rasucesc putin si apoi se impletesc, dupa care se pun in tava la crescut. La fel procedam si cu cealalta parte de coca pentru cel de-al doilea cozonac impletit
     Cozonac cu nuca, un desert traditional romanesc, nelipsit de Paste si Craciun de pe mesele romanilor, cu un gust deosebit de bun, moale, pufos si aromat, cu multa umputura delicioasa de nuca si cacao. Cozonac pufos, o reteta de Craciun minunata. 
POFTA BUNA! 

cozonac, dulciuri, prajituri, deserturi, cozonaci, retete de craciun, cozonaci pufosi, reteta cozonac, cozonac cu nuca, cozonac reteta, retete culinare, retete cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, cozonac cu nuca si cacao, cozonac cu umplutura,

cozonac, dulciuri, prajituri, deserturi, cozonaci, retete de craciun, cozonaci pufosi, reteta cozonac, cozonac cu nuca, cozonac reteta, retete culinare, retete cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, cozonac cu nuca si cacao, cozonac cu umplutura,

cozonac, dulciuri, prajituri, deserturi, cozonaci, retete de craciun, cozonaci pufosi, reteta cozonac, cozonac cu nuca, cozonac reteta, retete culinare, retete cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, cozonac cu nuca si cacao, cozonac cu umplutura, cozonac cu mac,

cozonac, dulciuri, prajituri, deserturi, cozonaci, retete de craciun, cozonaci pufosi, reteta cozonac, cozonac cu nuca, cozonac reteta, retete culinare, retete cozonac, cozonac pufos, cozonac de casa, cozonac cu nuca si cacao, cozonac cu umplutura,

retete si preparate culinare cozonac pufos cu nuca si cacao preparat acasa de craciun

retete si preparate culinare cozonac pufos cu nuca si cacao preparat acasa de craciun si paste

retete si preparate culinare cozonac pufos cu nuca si cacao preparat acasa de craciun si sarbatori

retete si preparate culinare dulciuri si prajituri de casa pentru craciun paste sau sarbatori

retete si preparate culinare de dulciuri prajituri pentru masa de craciun sau anul nou cozonac pufos cu nuca si cacao preparat acasa

Sarmale

Retete Culinare Sarmale De Porc In Foi De Varza Murata Reteta Sarmale In Cuib Traditionale


Sarmale de porc in foi de varza murata reteta,
Ingrediente sarmale de porc in foi de varza murata
  • 1kg carne de porc
  • 50g sunca afumata
  • 3 cepe potrivite
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita cimbru macinat
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 crenguta cimbru
  • 2 cesti cu zeama de varza
  • 4 cesti apa
  • 2 verze murate
Varza murata reteta,

Mod de preparare sarmale de porc in cuib
Carnea de porc se toaca prin masina de tocat. Ceapa se curata si se taie marunt. Sunca se taie feliute. Intr-o craticioara se pregateste umplutura pentru sarmale. Se pune putin ulei la incins, se adauga doua feliute de sunca afumata taiata bucatele, ceapa cu un praf de sare si se calesc impreuna stropind din cand in cand cu putina apa pana cand ceapa este patrunsa si devine sticloasa. Se adauga apoi carnea tocata si se amesteca bine, apoi se adauga pasta de tomate, iar dupa cinci minute se adauga si orezul. Se amesteca bine compozitia, se adauga jumatate ceasca de apa, se mai dau cateva clocote, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru si se lasa compozitia de sarmale sa se raceasca. Trebuie sa se tina cont ca se va adauga si zeama de varza, deci in compozitie nu trebuie adaugata prea multa sare. Cum se pune varza la murat citeste aici.
Compozitie de sarmale reteta,

Cat timp umplutura sarmalelor se raceste, se pregatesc foile de varza. Dintr-o varza se aleg foi mai micute pentru sarmale, foaia de varza murata se alege de cotor, se taie pe jumate, iar apoi inca o data pe jumatate (depinde de marimea foilor de varza). In fiecare foita de varza se pune cate o lingurita plina de compozitie, se infasoara sarmalele inchizand marginile in interior, dupa care se asaza pe o farfurie.
Sarmale reteta,

Din cealalta varza acra se lasa foile intregi pentru invelitul sarmalelor in cuib. Se pregateste o cratita in care o sa fierbem sarmalele, iar pe fundul ei se aseaza un strat de varza murata tocata. Se intinde o foaie de varza si se alege de partea cotoroasa. In fiecare foaie de varza se asaza frumos dupa preferinta 4-5 sarmalute, o bucatica de sunculita afumata si o crenguta mica de cimbru. Se infasoara sarmalele in foaia de varza si se asaza cuibul de sarmale in cratita peste varza tocata. Se continua asemanator pana cand se termina compozitia. Pentru un gust mai deosebit, ar trebui ca in fiecare cuib cu sarmale sa se puna doua feluri de sarmale, sarmale de vita si sarmale de varza si ideal ar fi sa fie pregatite intr-un vas de lut. Cuiburile cu sarmale se acopera cu 2-3 foi de varza murata, se adauga zeama de varza si apa cat sa le acopere si se fierb la foc mic timp de 30-40 minute.  
Sarmale in cuib reteta,

Sarmale in cuib, o reteta de sarmale traditionala romanesti de pe plaiurile Bucovinei, foarte bune si gustoase, cu un miros imbatator de zeama de varza, carne de porc si afumatura. Sarmale, sarmale de porc delicioase, nelipsite de la mesele de Craciun, Paste sau alte sarbatori sau ocazii festive. Mirosul de sarmale si cozonac ne aduc mereu aminte cu placere de farmecul sarbatorilor petrecute alaturi de cei dragi in sanul familiei. Pofta Buna!
Sarmale in foi de varza reteta,

Sarmale de porc reteta,

Covrigi Brasoveni

Retete Culinare Covrigi De Post Brasoveni Cu Sare Mac Si Susan Reteta De Casa


Covrigi brasoveni sau pretzel de casa de post opariti si copti la cuptor retete culinare simigerie covrig preparare pretzels copii gustare crocanti mac susan sare,

Ingrediente covrigi de casa

  • 500-600g faina alba
  • 1 cubuletet de drojdie
  • 1 cana apa calda
  • 3-4 linguri ulei (50ml)
  • ½ lingurita sare
  • 2 linguri seminte de susan sau mac
  • 1 lingura zahar tos
  • 1L apa pentru oparit covrigii
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri sare grunjoasa
Ingrediente covrigi brasoveni de post sau pretzel cu mac si susan sau sare,

Mod de preparare covrigi brasoveni

Covrigi brasoveni, covrigi pretzel, covrigi recunoscuti pentru gustul lor bun, coaja crocanta si miezul moale, avand o forma mai aparte decat ceilalti covrigi rotunzi.
Dar cum se fac covrigii brasoveni? Aluatul de covrigi de post se prepara asemanator cu aluatul de scovergi. Intr-un castron punem faina, o amestecam cu sare si facem o gropita in mijloc. Drojdia de bere se pune intr-o farfurie, se presara putin zahar deasupra si se lasa sa se inmoaie. Dupa ce drojdia s-a inmuiat, se adauga in castronul cu faina in gropita pregatita anterior, dupa care se acopera cu faina si se lasa putin la crescut. Dupa cinci minute se adauga apa calduta si ulei in castron si se incepe sa se framante pana cand se obtine un aluat elastic, potrivit de tare care nu se lipeste de maini. Se pune aluatul in castron, se presara cu putina faina deasupra si se acopera cu un prosop, dupa care se lasa sa creasca timp de 30-40 minute la caldura, pana cand aluatul isi mareste volumul. 
Mod de preparare aluat dospit pentru covrigi brasoveni de post sau pretzel,

Dupa ce aluatul a crescut, il mai framantam putin, dupa care il rulam sub forma de sul si il taiem in parti egale. Luam o bucata de aluat si o intindem sub forma unui snur (grosimea unui deget) mai subtire la capete si mai gros la mijloc, destul de lung. Luam capetele formand o bucla si apoi le impletim de doua ori, dupa care venim cu aceste capete si le unim la marginile opuse ale buclei, formand astfel un covrig brasovean
Modelarea covrigilor se poate observa foarte bine in imaginile de mai jos. Procedam la fel cu toate bucatile de aluat, obtinand astfel covrigi brasoveni, covrigi Pretzels. Lasam covrigii sa creasca timp de 15 minute, timp in care precatim apa in care o sa-i oparim. 
Mod de preparare covrigi brasoveni de post sau pretzel de casa,

Punem 1 litru de apa sa fiarba, adaugam 1 lingurita de bicarbonat si o lingura de zahar si amestecam, dupa care introducem covrigii unul cate unul sa fiarba in apa clocotita timp de 30 de secunde fiecare, daca nu reusim sa-i si intoarcem pe cealalta parte atunci ii mai scufundam cu paleta in apa, dupa care ii scoatem cu paleta si ii asezam pe o tava sa se scurga de zeama. Presaram fiecare covrig dupa preferinta cu seminte de mac, seminte de susan sau sare grunjoasa. 
Fierberea covrigilor in aceasta apa ii va face crocanti la exterior si moi in interior, fiind specific acestor covrigi pretzel. In loc de bicarbonat se mai poate folosi zahar ars, care dupa ce l-am caramelizat se dizolva in apa. Daca nu ne place mirosul si gustul de bicarbonat putem folosi zahar ars. Luam o tava de cuptor, o tapetam cu hartie de copt si asezam covrigii in ea. Coacem tava in cuptorul incins timp de 15-20 minute la 180-200 grade celsius, pana cand covrigii sunt frumos rumeniti. Dupa ce s-au copt, se scot din tava, se lasa putin sa se raceasca si apoi se servesc fierbinti, sau dupa ce s-au racit, fiind deosebit de buni. 
Mod de preparare covrigi brasoveni de post sau pretzel fierti si copti la cuptor cu mac si susan sau sare,

Covrigi Pretzel, crocanti la exterior dar cu miezul moale, foarte buni, presarati cu seminte de susan sau de mac, gustosi si aromati, de care ti se face pofta mereu doar cand ii mirosi si de care nu te saturi niciodata. Covrigi de casa, o reteta de covrigi brasoveni de post deliciosi. 
POFTA BUNA!  
Covrigi cu mac si susan reteta covrigi brasoveni sau pretzel de casa de post opariti si copti la cuptor retete culinare simigerie covrig preparare pretzels copii gustare crocanti,

Covrigi de casa reteta covrigi brasoveni sau pretzel de post opariti si copti la cuptor retete culinare simigerie covrig preparare pretzels copii gustare crocanti mac susan sare,

Covrigi Pretzel Brasoveni de casa de post opariti si copti la cuptor retete culinare simigerie covrig preparare pretzels copii gustare crocanti mac susan sare,