Peste Biban La Gratar - Peste La Gratar - Preparate Din Peste
Ingrediente:
- peste – peste biban
- sare grunjoasa
- 2 linguri ulei de masline
- 2- 3 crengute de cimbru
- 1 lamaie
- mujdei de usturoi
Mod de
preparare:
Bibanul
este un peste de mare, rapitor, cu carne alba, fara multe oase, cu solzi mici
care nu este obligatoriu sa-i curatam, pentru ca oricat am incerca ei nu se
curata. Avand carnea alba si putin grasa, bibanul merge foarte bine pregatit la
gratar, sau sub forma de saramura de biban.
Curatam bibanii de intestine si branhii, lasam solzii si apoi ii spalam
bine in interior cu multa apa, dupa care ii lasam intr-o sita sa se scurga.
Daca dorim ii putem sterge imediat cu servetele absorbante de bucatarie. Daca avem noroc si gasim icre de biban, le presaram cu sare si
le tinem la rece pana a doua zi cand le putem prepara. Cum se face salata de icre de biban aici. Facem 3
crestaturi pe fiecare parte a bibanului, sau ii putem lasa intregi. Presaram in
interiorul lor sare si ii lasam la frigider 20- 30 de minute sa-si ia gustul de
sare. Dupa ce i-am scos din frigider ii ungem putin in interior cu ulei de
masline si putem sa punem daca dorim in interiorul lor si cate o crenguta de
cimbru pentru o aroma deosebita.
Luam un gratar (gril), il punem
pe foc sa se incinga foarte bine, dupa care asezam pe el un strat de sare grunjoasa. Cand sarea s-a incins si
ea, punem pestii si ii lasam sa se
rumeneasca. Dupa ce s-au rumenit frumos pe o parte, ii intoarcem cu un cleste si
pe partea cealalta, avand grija sa-i apucam de la sira spinarii pentru a nu se
rupe in timpul intoarcerii. Ii lasam sa se rumeneasca si pe partea aceasta.
Cand bibanii sunt frumos rumeniti si au capatat o culoare mai neagra, de ars,
inseamna ca sunt gata si ii putem scoate intr-un platou, sau direct in
farfurie.
Peste biban la gratar, este un peste foarte bun si gustos, cu
oase putine care se poate servi cu mujdei de usturoi sau cu feliute de lamaie
si mamaliguta calda. Pestele se poate desface in doua, se curata de oase si
apoi se poate manca din interior, unde are carnea alba si gustoasa pana la
crusta cu piele si solzi arsi.
Biban la gratar, un preparat din peste, foarte bun si gustos pentru toti iubitorii de peste si care stiu ce este un peste bun. Peste la gratar, un delicios preparat din peste care merge foarte bine langa un pahar de vin.
Biban la gratar, un preparat din peste, foarte bun si gustos pentru toti iubitorii de peste si care stiu ce este un peste bun. Peste la gratar, un delicios preparat din peste care merge foarte bine langa un pahar de vin.
POFTA BUNA!
Un peste bun, bine pregatit si foarte sanatos!
RăspundețiȘtergere