Peste Caras La Cuptor In Crusta De Sare - Peste La Cuptor
Ingrediente:
- 3 pesti de apa dulce (peste caras)
- 1 kg de sare mare grunjoasa
- 200 ml de vin alb
- 3 foi de dafin
- 1 lingurita de piper boabe
- 1 lamaie
Mod de
preparare:
Pestii se curata de intestine si branhii, se
spala cu apa rece, se sareaza putin in interior si se pastreaza la rece pana
cand se pregatesc si celelalte ingrediente. Lamaia se
taie feliute, sarea se pune intr-un castron si se amesteca bine cu vin alb pana
cand sarea se umezeste. Se ia o tava de cuptor si se aseaza in ea un strat
subtire de sare (un pat de sare). Se scot pestii din frigider, in fiecare peste
se aseaza dupa gust feliute de lamaie, foi de dafin si piper boabe. Se aseaza pestii
in tava de cuptor pe patul de sare si se acopera cu sare. Pestii trebuie sa fie
inveliti in sare umezita, astfel incat sa fie complet acoperiti. Se coace tava
in cuptor timp de 60 de minute, pana cand sarea se intareste si devine usor maronie.
Dupa ce s-a format crusta de sare deasupra
pestilor, se scoate tava din cuptor si se lasa putin sa se raceasca pentru a se
desprinde mai usor crusta de sare. Se ia un cutit mai mare, si cu dosul lui se
loveste usor crusta, pana cand aceasta se crapa si se poate inlatura foarte
usor. Se curata bucatile de sare si apoi se poate servi pestele alaturi de
mamaliguta calda si feliute de lamaie. Pestele caras se desface in doua, si se
mananca carnea din interior pana la pielita cu solzi, oasele iesind foarte
usor.
Peste in crusta de sare, o delicatesa culinara din
carne de peste de apa dulce (de Dunare) cu un gust minunat, foarte gustos, fara
sa fie prea gras si fara sa te chinui cu scosul oaselor. Peste la cuptor in
crusta de sare alaturi de o mamaliguta calda, o reteta de mancare foarte buna
din peste, care merge foarte bine cu ocazia dezlegarilor la peste din timpul
Postului Craciunului. Peste la cuptor, un preparat din peste care se serveste obligatoriu cu un pahar de vin alb bun
alaturi.
POFTA BUNA!
Super reteta!
RăspundețiȘtergere