Peste Caras Cu Legume La Cuptor In Hartie De Copt
Ingrediente:
- peste ( 2 pesti caras)
- 1 ceapa
- 1 ardei galben
- 1 ardei rosu sau gogosar
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper boabe sau
macinat
- 2 foi de dafin
- ½ lingurita de cimbru
- 1 lamaie
- hartie de copt
Mod de
preparare:
Se aleg doi pesti carasi mai marisori.
Carasul are carnea foarte dulce, vom folosi si putin ulei de masline deoarece carnea
carasului nu este grasa, iar preparat la cuptor alaturi de niste legume
proapete de tara o sa aiba un gust delicios. In primul rand pestele se curata
de solzi, intestine si branhii, se spala bine sub jet de apa, se cresteaza si
li se taie aripioarele si cozile, se sareaza in interior si in exterior si se
tine la rece in frigider cateva ore bune sau pana a doua zi. Ceapa, ardeiul si
usturoiul se curata, se spala si se taie rondele. Lamaia se spala si se taie
felii.
Pestii se scot din frigider si se
condimenteaza dupa gust cu piper, cimbru si ulei de masline, se freaca bine atat
in interior cat si in exterior. Se intinde o hartie de copt, se aseaza un strat
de legume si feliute de lamaie, se presara dupa gust piper si cimbru, se picura
putin ulei de masline sau ulei de floarea soarelui si se aseaza un peste
deasupra. In burta pestelui se pun legume rondele, 1- 2 felii de lamaie, cateva
boabe de piper, ulei de masline, o frunza de dafin si cateva rondele de
usturoi. Deasupra pestelui se aseaza cateva rondele de legume si usturoi, se
stropeste cu putin ulei si se infasoara pestele in hartia de copt.
La fel se procedeaza si cu cel de-al doilea peste. In burta pestelui se mai pot introduce si bucati de peste, iar pentru
condimentat se mai pot adauga cateva picaturi de vin alb. Se introduce pestele
in cuptorul incins pentru aproximativ 60 de minute, pana cand pestele este bine patruns. Cand
este gata, se scoate tava din cuptor si se desfac cu grija pestii din hartia de
copt. Se pun intr-un platou si se servesc fierbinti, inconjurati de legumele
preparate alaturi. Peste la cuptor, un preparat din peste deosebit de bun, cu
un gust dulce de peste si o aroma de legume inabusite. Peste la cuptor in
hartie de copt, o reteta de peste potrivita in zilele cu dezlegare la peste,
sau oricand ne e pofta de o mancare de peste preparata la cuptor care merge
foarte bine cu un vin alb bun alaturi. Alte retete cu peste caras: peste in crusta de sare, saramura de peste, peste prajit.
POFTA BUNA!
Un peste preparat intr-un mod inedit, gustos si foarte sanatos!
RăspundețiȘtergere