Pomana porcului

Retete Culinare Pomana Porcului La Ceaun Cu Vin Reteta Traditionala De Casa Pentru Craciun


Pomana porcului reteta,
Ingrediente pomana porcului
  • 1 kg grasime de porc
  • 1 kg ceafa de porc
  • 1 kg spata de porc
  • 2 kg coaste de porc
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 100ml vin alb demisec
  • 1 cana de apa

Mod de preparare friptura de porc la ceaun
O excelenta mancare preparata de Craciun din carne de porc deosebit de gustoasa este pomana porcului. Pomana porcului la ceaun este primul preparat care se gateste din porcul proaspat taiat. Dar cum se prepara pomana porcului ca sa iasa gustoasa.
Se alege de la porc: grasime de porc, ceafa de porc, spata de porc si coaste de porc. Daca nu taiem porc atunci cumparam carne de porc proaspata de la o macelarie. Carnea de porc se portioneaza in bucati mai mari aproximativ de 3-4 degete, apoi se sareaza si se lasa la rece aproximativ 30 minute sa-si ia sare. Cat timp carnea sta la rece se pregateste grasimea de porc.
Se pune un ceaun la incins cu o cana de apa. Grasimea de porc se taie bucatele, se pune in ceaun si se amesteca. Grasimea se prajeste, se topeste inabusit cu ceaunul acoperit cu capac. Cand grasimea s-a topit si au rezultat delicioasele jumari de porc, se adauga bucatile de carne si se continua prajirea inabusit si se stropeste cu putin vin, pana cand bucatile de carne sunt frumos rumenite. La pomana porcului se mai poate adauga dupa preferinta si cateva bucati de carnati de porc proaspeti, care se vor praji si ei impreuna cu carnea si vor da un plus de gust si aroma preparatului.
Pomana porcului, o mancare traditionala romaneasca, de Craciun sau oricand se taie porcul, care este foarte buna si gustoasa, cu o aroma de carne de porc prajita si rumenita la ceaun, jumari si carmati pe care o mancam oricand cu pofta si mare placere, alaturi de o mamaliguta aburinda, muraturi si nelipsitul vin rosu de butuc. Alte retete traditionale, retete de Craciun aici, retete de fripturi aici, retete cu porc aici, pofta buna!
Pomana porcului la ceaun reteta,

Pomana porcului de Craciun reteta,

Friptura de porc la ceaun reteta,

Un comentariu: