Sarmale

Retete Culinare Sarmale De Porc In Foi De Varza Murata Reteta Sarmale In Cuib Traditionale


Sarmale de porc in foi de varza murata reteta,
Ingrediente sarmale de porc in foi de varza murata
  • 1kg carne de porc
  • 50g sunca afumata
  • 3 cepe potrivite
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita cimbru macinat
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 crenguta cimbru
  • 2 cesti cu zeama de varza
  • 4 cesti apa
  • 2 verze murate
Varza murata reteta,

Mod de preparare sarmale de porc in cuib
Carnea de porc se toaca prin masina de tocat. Ceapa se curata si se taie marunt. Sunca se taie feliute. Intr-o craticioara se pregateste umplutura pentru sarmale. Se pune putin ulei la incins, se adauga doua feliute de sunca afumata taiata bucatele, ceapa cu un praf de sare si se calesc impreuna stropind din cand in cand cu putina apa pana cand ceapa este patrunsa si devine sticloasa. Se adauga apoi carnea tocata si se amesteca bine, apoi se adauga pasta de tomate, iar dupa cinci minute se adauga si orezul. Se amesteca bine compozitia, se adauga jumatate ceasca de apa, se mai dau cateva clocote, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru si se lasa compozitia de sarmale sa se raceasca. Trebuie sa se tina cont ca se va adauga si zeama de varza, deci in compozitie nu trebuie adaugata prea multa sare. Cum se pune varza la murat citeste aici.
Compozitie de sarmale reteta,

Cat timp umplutura sarmalelor se raceste, se pregatesc foile de varza. Dintr-o varza se aleg foi mai micute pentru sarmale, foaia de varza murata se alege de cotor, se taie pe jumate, iar apoi inca o data pe jumatate (depinde de marimea foilor de varza). In fiecare foita de varza se pune cate o lingurita plina de compozitie, se infasoara sarmalele inchizand marginile in interior, dupa care se asaza pe o farfurie.
Sarmale reteta,

Din cealalta varza acra se lasa foile intregi pentru invelitul sarmalelor in cuib. Se pregateste o cratita in care o sa fierbem sarmalele, iar pe fundul ei se aseaza un strat de varza murata tocata. Se intinde o foaie de varza si se alege de partea cotoroasa. In fiecare foaie de varza se asaza frumos dupa preferinta 4-5 sarmalute, o bucatica de sunculita afumata si o crenguta mica de cimbru. Se infasoara sarmalele in foaia de varza si se asaza cuibul de sarmale in cratita peste varza tocata. Se continua asemanator pana cand se termina compozitia. Pentru un gust mai deosebit, ar trebui ca in fiecare cuib cu sarmale sa se puna doua feluri de sarmale, sarmale de vita si sarmale de varza si ideal ar fi sa fie pregatite intr-un vas de lut. Cuiburile cu sarmale se acopera cu 2-3 foi de varza murata, se adauga zeama de varza si apa cat sa le acopere si se fierb la foc mic timp de 30-40 minute.  
Sarmale in cuib reteta,

Sarmale in cuib, o reteta de sarmale traditionala romanesti de pe plaiurile Bucovinei, foarte bune si gustoase, cu un miros imbatator de zeama de varza, carne de porc si afumatura. Sarmale, sarmale de porc delicioase, nelipsite de la mesele de Craciun, Paste sau alte sarbatori sau ocazii festive. Mirosul de sarmale si cozonac ne aduc mereu aminte cu placere de farmecul sarbatorilor petrecute alaturi de cei dragi in sanul familiei. Pofta Buna!
Sarmale in foi de varza reteta,

Sarmale de porc reteta,

Un comentariu: