Ciorba De Pui Dreasa Cu Smantana Si Zdrente De Ou
Ingrediente:
- carne de pui (copane, aripi, piept
de pui)
- 3 cepe
- 2 morcovi
- ¼ telina
- 3 cartofi
- 1 ardei
- 3 oua
- 200 g de smantana (sau iaurt)
- 2 l de bors acru de casa
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de orez
- 1 legatura de leustean (patrunjel)
verde
Mod de
preparare:
Carnea de pui se curata, se portioneaza,
se spala si se pune la fiert int-o oala cu putina apa, cat s-o acopere. Se
adauga o lingurita de sare, iar cand puiul incepe sa fiarba se spumeaza bine.
Legumele se curata si se spala. Ceapa se taie marunt, morcovul, ardeiul si
telina se taie cubulete. Cartoful se taie bucati potrivit de mari. Se poate adauga si o rosie mica taiata feliute. Leusteanul sau patrunjelul proaspat se taie mic.
Dupa ce s-a spumat carnea, se adauga si
legumele si se continua fierberea la foc mic, acoperit cu un capac, timp de 20-
30 de minute, pana cand toate ingredientele sunt fierte. Separat intr-o
craticioara se fierbe borsul. Intr-un castronel se sparg ouale si se aleg
galbenusurile de albusuri. Doua galbenusuri de ou se amesteca in alt caston cu smantana sau cu iaurt de casa, iar restul se bat bine cu un praf de sare.
Cand carnea si legumele sunt fierte, se
adauga borsul fiert inainte si putin orez, iar dupa cateva clocote se adauga si
smantana cu oua diluata cu zeama din ciorba ca sa nu se taie.
Se potriveste
ciorba de sare, se adauga verdeata taiata marunt si se ia oala de pe foc. In
castronul cu oua batute se adauga un polonic mic de ciorba si se amesteca putin,
apoi se rastoarna compozitia in oala de ciorba de pui si se amesteca, formandu-se astfel
zdrente de ou.
Ciorba taraneasca de pui dreasa cu
smantana si zdrente de ou, o reteta de mancare deosebit de gustoasa si
hranitoare, care merge foarte bine cu un ardei iute.
POFTA BUNA!
O ciorba adevarata!
RăspundețiȘtergere