Madlene Cu Stafide - Madlene Cu Stafide Si Scortisoara
Ingrediente:
- 150 g de faina
- 3 oua
- 125 g de unt
- 150 g de zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 pliculet de zahar vanilat
- un praf de sare
- coaja de lamaie rasa
- 2 lingurite de scortisoara
macinata
- 2 linguri de stafide
Mod de
preparare:
Reteta este pentru 17 madlene cu stafide
si scortisoara fragede si pufoase. Untul se taie bucatele si apoi se pune
intr-o craticioara pe foc sa se topeasca, dupa care se lasa sa se raceasca.
Faina se pune intr-un castronel si se amesteca cu praful de copt. Ouale intregi
se bat spuma impreuna cu un praf de sare, zaharul tos, zaharul vanilat si coaja
rasa de lamaie pana cand se albesc si
zaharul s-a topit complet. Peste ouale batute spuma se adauga treptat faina,
continuand sa se amestece pana cand faina s-a incorporat complet, iar la
sfarsit se adauga untul topit. Se amesteca bine ingredientele pana cand se obtine o
compozitie cremoasa, de consistenta unei smantani groase.
Se ia o forma
speciala pentru madlene (forma de briose), se aseaza hartiutele speciale in
fiecare forma de madlena, dupa care se pune in fiecare cate 2 linguri de
compozitie. Se presara peste fiecare madlena cateva stafide care se imping
putin in interior cu o scobitoare, iar la sfarsit se presara scortisoara
macinata deasupra pentru a obtine madlene mai crocante si frumos aspectoase dar si foarte aromate. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace la foc potrivit
timp de 15- 20 de minute. Pentru a fi pufoase, madlenele nu trebuiesc rumenite.
Cand madlenele sunt gata, se scot din cuptor, se lasa
sa se raceasca si apoi se pot servi. Madlene, un desert dulce si pufos, cu o
aroma de vanilie si scortisoara, cu stafide diafane in interior si o aroma
placuta de scortisoara, care sunt pe gustul fiecarui amator de dulciuri fine si
delicate. Madlene cu stafide, foarte delicioase alaturi de o ceasca de lapte cald, lapte cu
cacao, cafea sau cappuccino.
POFTA BUNA!
Arata minunat, si gustul cred ca e pe masura!
RăspundețiȘtergere