Rulada De Spanac Cu Ciuperci - Rulada De Post Cu Spanac
Ingrediente
aluat:
- 500 g de faina
- 250 ml de apa
- 50 g drojdie de bere (2 cuburi)
- 1 lingurita de zahar
- 2-3 linguri de ulei
- ½ lingurita de sare
Ingrediente
umplutura:
- 300 g de ciuperci
- 4 cepe
- 500 g de spanac
- ½ lingurita de sare
- ½ lingurita de piper
- 3 linguri de ule
Mod de
preparare:
In primul rand
se prepara aluatul pentru rulada. Drojdia se faramiteaza intr-un castron si se presara
deasupra ei zahar. Cand drojdia s-a topit se toarna peste ea apa calduta si se
amesteca bine pana cand drojdia se dizolva de tot, dupa care se adauga sarea si
uleiul. Se amesteca compozitia si se adauga faina, se amesteca pana cand s-a incorporat toata, dupa
care se incepe sa se framante pana cand se obtine un aluat elastic,
consistent, care nu se mai lipeste de maini, asemanator cu cel de paine sau de
scovergi. Se acopera castronul cu aluat cu un prosop si se lasa sa creasca la
loc calduros pana cand coca isi dubleaza volumul.
Cat timp aluatul creste se prepara
umplutura de spanac si ciuperci. Spanacul se curata de codite dupa care se pune
in chiuveta cu apa si se spala bine cu apa rece si se scoate intr-un castron. Ceapa si ciupercile se curata de coaja si se spala. Ceapa se taie marunt iar ciupercile se taie cubulete. Se pune o cratita cu putina apa si sare sa dea in clocot, dupa care se opreste
aragazul si se adauga spanacul in apa fierbinte, amestecand bine de cateva ori.
Se scoate spanacul oparit intr-o sita si se trece sub un jet de apa rece, dupa
care se scurge de apa si se taie marunt.
Intr-o cratita cu putin ulei se caleste
intai ceapa, apoi se adauga ciupercile si spanacul, iar dupa cateva clocote se
potriveste gustul de sare si piper si se opreste focul. Se lasa umplutura sa se
raceasca, timp in care se vor pregati foile de rulada din aluat.
Se presara
blatul cu putina faina si se rastoarna aluatul crescut, se framanta putin si se ruleaza
sub forma unui sul care se taie in 3- 4 bucati.
Fiecare bucata se intinde cu
vergeaua de dimensiunea unei foi dreptunghiulare de aproximativ 20/10 cm. Se pune umplutura
pe foaie si se intinde pana aproape de margini, dupa care se ruleaza ca pe o
rulada. Se unge tava de cuptor cu putina margarina si se aseaza rulada in tava cu partea
in care se imbina in jos.
Se procedeaza asemanator si cu celelate bucati de
aluat, dupa care se introduce tava sa se coaca in cuptorul preincalzit timp de aproximativ
50 de minute.
Cand rulada de spanac s-a copt, se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop pana cand se raceste si devine mai moale
si mai pufoasa.
Rulada de spanac, un aperitiv consistent si sanatos din aluat moale si pufos de paine de casa cu umplutura gustoasa de spanac ceapa si ciuperci, care se mananca mai ales in timpul postului, sau oricand ne dorim ceva bun, sanatos si foarte gustos. Rulada de spanac cu ciuperci, o reteta de post delicioasa!
Rulada de spanac, un aperitiv consistent si sanatos din aluat moale si pufos de paine de casa cu umplutura gustoasa de spanac ceapa si ciuperci, care se mananca mai ales in timpul postului, sau oricand ne dorim ceva bun, sanatos si foarte gustos. Rulada de spanac cu ciuperci, o reteta de post delicioasa!
POFTA BUNA!
O rulada speciala, cu mult spanac, mult fier!
RăspundețiȘtergere