Reteta Pasca Fara Aluat Cu Branza Si Stafide Retete Pentru Paște
Ingrediente pasca fara aluat
- 5 oua
- 500g branza de vaci
- 300g smantana
- 175g zahar tos
- 175g unt
- 4 linguri faina
- 4 linguri gris
- 1 lingurita esenta de vanilie
- coaja de lamaie rasa
- 100g stafide
- un praf de sare
Mod de preparare pasca cu branza si stafide
Pasca fara aluat cu branza si stafide este
o reteta traditionala pentru Paști foarte gustoasa si simplu de preparat. Cum
se prepara pasca fara aluat? Foarte simplu!
In primul rand se pregatesc toate
ingredientele, se dozeaza si se tin la temperatura camerei inainte de
preparare, untul trebuie sa fie foarte bine topit la temperatura camerei.
Se sparg ouale intr-un bol si se adauga deasupra un praf de sare, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa, dupa care se mixeaza cu
mixerul pana cand sunt foarte bine batute. Se adauga peste oua branza de vaci
si se amesteca bine pana cand branza s-a incorporat. Untul taiat bucatele si bine
topit la temperatura camerei se adauga si el peste amestecul anterior dupa care
se amesteca pana cand este incorporat complet.
Se adauga treptat faina si se
amesteca impreuna toate ingredientele. Dupa ce s-au amestecat se adauga grisul,
procedand la fel ca si cu faina si amestecand pana cand s-a incorporat.
La sfarsit se adauga smantana si se amesteca bine, dupa care se adauga si
stafidele asa cum sunt, sau dupa preferinta inmuiate inainte in rom sau apa
calduta.
Compozitia de pasca astfel obtinuta se va pune
intr-o forma de tort (tava de cuptor) cu pereti detasabili unsa cu unt si tapetata cu faina,
dupa care se va nivela frumos deasupra. Pasca fara aluat se introduce in
cuptorul preincalzit la foc mediu pentru a se coace aproximativ 45-60 de minute
pana cand pasca este gata si devine aurie deasupra.
Dupa ce pasca de casa s-a
copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei,
eventual de seara pana dimineata, dupa care cu ajutorul unui cutit se desprinde
usor de pe margini si apoi se desfac peretii detasabili ai formei de tort. Se
scoate pasca intr-un platou si se poate taia in bucati.
Pasca fara aluat este foarte buna si
gustoasa, dulce, pufoasa si aromata cu multe stafide, un preparat traditional
de Paște care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste alaturi de oua rosii
si cozonacul nu nuca.
Alte retete traditionale romanesti, retete de pasca aici, retete de Pasti aici, retete de deserturi aici, retete de patiserie aici. Pofta Buna!
Alte retete traditionale romanesti, retete de pasca aici, retete de Pasti aici, retete de deserturi aici, retete de patiserie aici. Pofta Buna!
Foarte buna si se face foarte usor!
RăspundețiȘtergere