Pate De Soia Cu Legume De Post - Reteta Pate Vegetal
Ingrediente:
- 200 g de soia granule
- 1 ardei galben sau rosu
- 4 cepe potrivite
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de piper macinat
- 1 lingurita de bulion
- 2- 3 linguri de ulei de masline
- 4- 5 masline negre dupa gust
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 ciusca iute
Mod de
preparare:
Soia granule se pune in apa sa fiarba bine
la foc mic timp de 30 de minute, pana cand se umfla si este bine fiarta. In apa
in care fierbe soia se pune o lingurita de sare, o ceapa taiata marunt si o
lingurita de mustar pentru a schimba gustul soii. Dupa ce soia granule a fiert se rastoarna
intr-o sita si se lasa sa se scurga bine de zeama.
Intre timp se curata ceapa de coaja iar ardeiul
se curata de cotor. Se spala legumele, apoi ceapa se taie marunt, ardeiul
bucatele mici iar patrunjelul se toaca marunt. Ciusca iute se spala, se curata de samburi si se taie fasii. Intr-o cratita se caleste ceapa
in putin ulei, se adauga ardeiul si se mai lasa putin impreuna sa se caleasca,
dupa care se adauga soia si pasta de tomate si se amesteca bine pe foc. Se continua
calirea impreuna 5-10 minute iar la sfarsit se potriveste gustul de sare si
piper, se adauga dupa gust putina ciusca iute si patrunjel dupa care se ia cratita de pe foc si se lasa sa
se raceasca.
Maslinele se curata de samburi si se taie
bucatele apoi se pun intr-un vas pentru blender. Se adauga amestecul de soia si
se mixeaza bine cu un blender pana cand se obtine o pasta. Pasta de pate se pune intr-un castronel si se orneaza cu bucati de masline sau fasii de ciusca iute sau ardei.
Pate de soia cu ardei,
un pate vegetal din soia si ardei foarte bun si potrivit pentru o gustare
tartinabila in timpul postului, sanatoasa si foarte hranitoare. Pate vegetal
preparata acasa, un pate atat de bun ca n-ai zice ca-i de post!
POFTA BUNA!
O reteta buna, sanatoasa si consistenta pentru zilele de post
RăspundețiȘtergere