Tort cu visine

Tort Cu Visine Si Piscoturi - Retete Tort Cu Visine - Tortruri


tort cu visine, dulciuri, torturi, deserturi, tort, tort cu fructe, tort cu piscoturi, torturi cu visine, tort de visine, retete culinare, preparate culinare, tort cu visine si piscoturi, prajituri, prajitura cu visine, retete cu visine, retete tort, reteta tort,
Ingrediente: 

  • 250 g piscoturi de sampanie 
  • 170 g unt 
  • 170 g zahar pudra 
  • 2- 3 linguri de zahar tos 
  • 10 g gelatina foite 
  • 300 g iaurt 
  • 300 g smantana 
  • 300 g frisca lichida 
  • 500 g visine proaspete sau congelate (fara samburi) 
  • 200 de ml lapte 
  • 1 ciocolata cu lapte  
ingrediente tort cu visine si piscoturi, ce ingrediente ne trebuie pentru prepararea tortului cu visine si piscoturi, ingrediente tort cu fructe, retete culinare, retete,
  
Mod de preparare: 

     Untul se lasa sa se topeasca la temperatura camerei, iar dupa ce s-a inmuiat se taie bucatele si se pune intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, dupa care se mixeaza pana cand se obtine o crema de unt. Peste ea se adauga smantana si iaurtul dupa care se mixeaza pana cand s-au amestecat. 
preparare compozitie tort cu visine, cum se face tortul cu visine si piscoturi, cum se prepara tort cu visine si piscoturi, retete culinare, cum facem tort cu fructe, retete tort, reteta tort, crema de unt,

     Frisca lichida se mixeaza bine intr-un bol pana cand devine o frisca consistenta. 
frisca, frisca lichida, smantana lichida, preparare frisca lichida pentru tort si prajituri, retete culinare, retete cu frisca, preparate din frisca, cum se face frisca, cum se prepara frisca, dulciuri, deserturi, frisca de casa,

     Gelatina foite se rupe in bucati, se pune intr-un castronel cu putina apa si se lasa timp de 10 minute sa se inmoaie. Dupa ce gelatina s-a inmuiat se scurge de apa si se pune la bain-marine sa se incalzeasca putin si sa devina lichida. 
gelatina, preparare gelatina foite inmuiata, retete cu gelatina, gelatina foite pentru prepararea torturilor, retete cu gelatina, preparare din gelatina,

     Se adauga gelatina calduta in compozitia obtinuta anterior si se amesteca bine pana cand s-a incorporat complet, dupa care se adauga frisca si visinele scurse putin de zeama. Se amesteca bine si se obtine compozitia de baza pentru tort
preparare compozitie tort cu visine, cum se face tortul cu visine si piscoturi, cum se prepara tort cu visine si piscoturi, retete culinare, cum facem tort cu fructe, retete tort, reteta tort,

     Intr-o craticioara se ard 2- 3 linguri de zahar tos la fel ca atunci cand preparam crema de zahar ars, dupa care se toarna laptele rece deasupra si se amesteca pana cand zaharul ars se dizolva. Pentru a se dizolva mai repede putem sa-l punem putin pe foc. 
zahar ars, dulciuri, deserturi, preparare zahar ars, cum se face zahar ars, retete zahar ars, reteta zahar ars, cum se prepara zaharul ars, retete culinare,

     Dupa ce zaharul ars s-a dizolvat in lapte si s-a racit putin pregatim o forma de tort cu pereti detasabili. Luam piscoturile si le inmuiem putin in lapte dupa care le asezam in tava cu partea cu zahar in sus pana cand se acopera toata suprafata formei de tort formand un blat de tort din piscoturi
retete culinare piscoturi insiropate in zahar ars si lapte pentru tort de visine si piscoturi,
retete culinare piscoturi insiropate in zahar ars si lapte pentru tort de visine si piscoturi, blat de tort din piscoturi de sampanie,


     Peste piscoturi asezam un strat din compozitia pregatita anterior (jumatate din compozitie) si il nivelam frumos. Deasupra lui asezam iar un strat de piscoturi inmuiate in lapte si apoi ultimul strat de compozitie. Nivelam frumos si introducem tortul in frigider pana a doua zi ca sa se intareasca bine. 
montare tort, ornare tort, preparare tort, cum se face tortul cu visine si piscoturi, reteta tort cu visine si piscoturi, retete tort cu visine si piscoturi, retete culinare, reteta tort cu fructe,

     A doua zi desfacem peretii detasabili de la forma de tort si asezam tortul pe un platou. Amestecam 2-3 linguri de frisca cu o lingura de sirop de visine si obtinem o frisca roz cu care vom unge peretii tortului. Tortul il vom unge deasupra cu un strat foarte subtire de frisca alba. Intr-un ibric punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu putin lapte si unt sa se topeasca pe foc, apoi o lasam putin sa se raceasca pentru a se putea lucra mai bine cu ea. Cu o lingurita incepem sa stropim tortul pe margini si in mijloc cu ciocolata topita, formand diferite arabescuri. La sfarsit ornam tortul dupa preferinta cu visine, zmeuramure, sau bucati de ciocolata
     Tort cu visine, un tort dulce-acrisor, racoros si foarte usor, deosebit de elegant si de gustos, potrivit pentru aniversari sau alte evenimente deosebite. Tort cu visine si piscoturi, un tort cu fructe delicios. 
POFTA BUNA! 

tort cu visine, dulciuri, torturi, deserturi, tort, tort cu fructe, tort cu piscoturi, torturi cu visine, tort de visine, retete culinare, preparate culinare, tort cu visine si piscoturi, prajituri, prajitura cu visine, retete cu visine,

tort cu visine, dulciuri, torturi, deserturi, tort, tort cu fructe, tort cu piscoturi, torturi cu visine, tort de visine, retete culinare, preparate culinare, tort cu visine si piscoturi, prajituri, prajitura cu visine, retete cu visine, retete tort, reteta tort,

tort cu visine, dulciuri, torturi, deserturi, tort, tort cu fructe, tort cu piscoturi, torturi cu visine, tort de visine, retete culinare, preparate culinare, tort cu visine si piscoturi, prajituri, prajitura cu visine, retete cu visine, retete tort, reteta tort,

tort cu visine, dulciuri, torturi, deserturi, tort, tort cu fructe, tort cu piscoturi, torturi cu visine, tort de visine, retete culinare, preparate culinare, tort cu visine si piscoturi, prajituri, prajitura cu visine, retete cu visine, retete tort, reteta tort,

tort cu visine, dulciuri, torturi, deserturi, tort, tort cu fructe, tort cu piscoturi, torturi cu visine, tort de visine, retete culinare, preparate culinare, tort cu visine si piscoturi, prajituri, prajitura cu visine, retete cu visine, retete tort, reteta tort,

2 comentarii: