Placinta Cu Ceapa Verde Si Branza - Retete Placinta Cu Ceapa
Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta
- 2 oua
- 5 linguri de ulei
- 5 legaturi de ceapa verde
- 100 g de branza telemea
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 lingurita de piper macinat
- ½ lingurita de sare
Mod de
preparare:
Ceapa verde se curata, se spala cu apa
rece si apoi se taie bucatele mici (rondele). Branza se rade pe razatoarea mare, iar
patrunjelul se spala si se taie marunt. Ouale se bat bine intr-un castronel.
Intr-o
tigaie se pun 2-3 linguri de ulei la incins si se caleste putin ceapa verde.
Ceapa nu se prajeste, se caleste doar foarte putin pana cand se inmoaie si se
micsoreaza. Dupa ce s-a calit ceapa se lasa sa se raceasca, iar dupa ce s-a
racit se adauga branza rasa, ouale batute si patrunjelul proaspat tocat marunt. Se opreste putin ou
pentru uns placinta deasupra. Se amesteca bine compozitia pana cand se
omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Foile de placinta se desfac din pachet si
se pun una peste alta, acoperite cu un prosop umed pentru a nu se intari. Se ia
o foaie de placinta si se stropeste cu putin ulei dupa care se mai aseaza inca
una deasupra care se stropeste si ea cu putin ulei. Peste foaia de placinta se
aseaza cateva linguri de compozitie si se uniformizeaza, dupa care se rasuceste
de la un capat pana cand se obtine un sul de placinta.
Se procedeaza asemanator
cu toate foile de placinta, dupa care se ia o tava de cuptor rotunda si se aseaza
sulurile obtinute din mijloc spre exterior, sub forma unui melc. Dupa ce
placinta este asezata in tava se unge putin cu ulei deasupra si se introduce in
cuptorul incins sa se coaca timp de 15 minute.
Cand placinta este aproape gata
si s-a rumenit usor se scoate tava din cuptor si se unge deasupra cu ou batut.
Se mai introduce tava in cuptor inca 5-10 minute, pana cand este frumos
rumenita, dupa care se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca putin inainte de a fi servita.
Placinta cu ceapa verde se serveste calda,
dar este la fel de gustoasa si rece. Placinta cu ceapa verde si branza este o
placinta romaneasca, intalnita mai ales in Dobrogea, cu un gust bun si o aroma
deosebita, care merge foarte bine cu un iaurt de casa.
POFTA BUNA!
Arata asa de bine ca ti se face pofta!
RăspundețiȘtergere