Reteta Placinta Cu Spanac Si Branza Telemea - Retete Placinta De Casa
Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta (350- 400
g)
- 1 kg de spanac proaspat
- 50 ml de ulei
- 2-3 legaturi de ceapa verde
- 200 g branza telemea
- 3 oua
- ½ lingurita de sare
- ½ lingurita de piper macinat
Mod de
preparare:
Spanacul se curata de codite ca sa ramana
doar frunzele, apoi se spala bine cu multa apa rece si se scoate intr-un vas.
Intr-o oala se pune 1 litru de apa si un praf de sare si se lasa sa fiarba,
dupa care se adauga spanacul si se opareste timp de 5 minute, pana cand spanacul
se inmoaie dar nu este fiert de tot.
Apoi se scoate intr-o sita si se trece sub
un jet de apa rece pentru a-si mentine culoarea verde foarte frumoasa. Se lasa sa se scurga de
zeama, dupa care se toaca mai mic. Ceapa verde se curata si se spala, apoi se
taie bucatele. Branza se rade pe razatoarea mare.
Intr-o cratita se pune putin ulei in care calim putin ceapa
verde, dupa care adaugam spanacul si le calim impreuna cateva minute, adaugand sare si piper
dupa gust. Dam cratita la o parte si lasam compozitia sa se raceasca. Spargem
ouale intr-un castron si le batem bine ca la omleta, dupa care oprim 2-3 linguri
de ou pentru a unge placinta pe deasupra cand este gata. Dupa ce s-a racit
compozitia de spanac o amestecam impreuna cu ouale batute spuma.
Desfacem foile de placinta si luam 2 foi pe care le ungem pe fiecare cu putin ulei si le asezam una peste cealalta. Adaugam deasupra 2-3 linguri de compozitia
de spanac si o uniformizam pe toata suprafata, dupa care presaram branza rasa
peste ea. Incepem sa rulam foile din exterior spre interior pana cand obtinem
un sul de placinta. Procedam asemanator cu toate foile de placinta.
Luam o tava
de cuptor rotunda, o ungem cu putin ulei si incepem sa asezam sulurile de
placinta in tava din exterior spre interior, sub forma unui melc. Dupa ce am
asezat-o in tava, stropim cu putin ulei deasupra si introducem tava in cuptorul
preincalzit si o lasam sa se coaca timp de 25- 30 de minute. Cand placinta este aproape gata si
s-a rumenit frumos o scoatem din cuptor si o ungem cu ou batut deasupra, dupa
care o mai lasam inca 5 minute in cuptor. Cand este gata scoatem tava din
cuptor si o lasam putin sa se raceasca apoi o taiem bucati, dupa preferinta.
Placinta cu spanac si branza se poate servi calda dar si rece este foarte
gustoasa. Placinta cu spanac si branza telemea este o placinta gustoasa si hranitoare,
consistenta si apetisanta cu spanac din belsug si branza care se poate servi
alaturi de un iaurt rece, fiind un preparat foarte sanatos. Placinta de casa, un preparat de care nu te mai saturi!
POFTA BUNA!
Arata grozav si e atat de sanatoasa si consistenta!
RăspundețiȘtergere