Inghetata De Banane Cu Iaurt - Inghetata De Casa Cu Banane
Ingrediente:
- 6 banane bine coapte
- 5 linguri de zahar pudra
- 400 ml de iaurt de casa gras
- alune, nuci, ciocolata pentru ornat inghetata
Mod de preparare:
Banana, fructul cu un parfum si o aroma inconfundabila, desertul si deliciul copiilor. Inghetata de
banane este deosebita deoarece pastreaza in intregime aroma si gustul
bananelor. Este dulce, aromata, cremoasa, racoroasa si parfumata, hranitoare si
energizanta, un deliciu culinar pentru zilele toride ale verii si nu numai.
Pentru prepararea inghetatei de banane de casa avem nevoie de cateva banane proaspete si bine
coapte, zahar pudra si iaurt gras de tara, daca iaurtul nu este gras atunci
putem adauga si o lingura de smantana. Bananele le vom prepara ultimele deoarece
odata curatate de coaja isi vor schimba repede culoarea.
Intr-un vas amestecam iaurtul si zaharul pudra, le mixam pana cand zaharul
s-a topit complet si iaurtul devine cremos.
Curatam bananele de coaja, le
rupem in bucati si le punem intr-un vas unde le pasam cu un mixer vertical pana
cand sunt bine pasate, apoi le adaugam in compozitia de iaurt si zahar si le
mixam pana cand sunt bine amestecate si obtinem o compozitie cremoasa.
Se pune vasul la congelator pentru 2-3
ore, apoi pentru ca inghetata sa fie mai cremoasa si mai pufoasa se mai mixeaza o data cu
mixerul. Se niveleaza frumos inghetata, se orneaza dupa gust cu nuci si alune
pisate sau bucati de ciocolata, apoi se pastreaza la rece pana cand este bine
inghetata.
Inghetata de banane, o reteta de inghetata
de casa simplu si usor de preparat, naturala si energizanta, sanatoasa si hranitoare,
o inghetata racoroasa si parfumata de care nu te mai saturi mancand!
POFTA BUNA!
Foarte buna, mai ales ca banane gasim oricand, iarna, vara!
RăspundețiȘtergere