Reteta Musaca De Cartofi Cu Carne Tocata De Porc Retete De Mancare
Pentru a prepara o musaca delicioasa din
cartofi si carne tocata avem nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg carne de
porc sau amestec de porc si vita, 1 kg de cartofi, 2 cepe mari, 3 linguri pasta
de tomate, 2 linguri de ulei, 4 oua, 4 linguri de smantana, 1 lingurita de
sare, 1 lingurita de piper macinat. Ingredientele sunt pentru 6 portii si se prepara
in aproximativ 60 de minute.
In primul rand se pregateste carnea, se
taie bucati si se toaca prin masina de tocat carne. Se curata ceapa, se
spala si se taie marunt. Intr-o craticioara se incinge putin ulei si se caleste
ceapa, iar cand ceapa a devenit sticloasa se adauga bulionul si apoi carnea
tocata. Se amesteca bine compozitia timp de 5 minute la foc potrivit, se
condimenteaza dupa gust cu sare si piper, apoi se opreste focul.
Cat timp compozitia de musaca se mai
raceste pregatim cartofii. Acestia se curata, se spala, se taie felii potrivit
de groase si se sareaza. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se prajesc cartofii,
se intorc pe ambele parti pana cand sunt foarte putin rumeniti, apoi se scurg
bine de ulei si se scot intr-o farfurie. Intr-un castron batem bine ouale cu un
praf de sare si le amestecam cu smantana.
Se pregateste o tava de cuptor, se unge cu putin ulei si se asaza frumos un strat de cartofi prajiti, apoi un strat format din jumatate din cantitatea de carne, iar un strat de cartofi, restul de carne, iar deasupra se orneaza cu un strat de cartofi. Se introduce tava cu musaca in cuptorul incins la 180 grade celsius unde se coace timp de 30 de minute. Dupa acest timp se scoate tava din cuptor, se toarna deasupra compozitia de oua si smantana si se mai tine 10-15 minute la cuptor, sau pana cand musacaua este frumos rumenita.
Se pregateste o tava de cuptor, se unge cu putin ulei si se asaza frumos un strat de cartofi prajiti, apoi un strat format din jumatate din cantitatea de carne, iar un strat de cartofi, restul de carne, iar deasupra se orneaza cu un strat de cartofi. Se introduce tava cu musaca in cuptorul incins la 180 grade celsius unde se coace timp de 30 de minute. Dupa acest timp se scoate tava din cuptor, se toarna deasupra compozitia de oua si smantana si se mai tine 10-15 minute la cuptor, sau pana cand musacaua este frumos rumenita.
Musacaua se serveste calda dar este foarte
buna si rece, alaturi de muraturi, gogosari sau castraveti murati. Musaca de
cartofi cu carne, o reteta de mancare romaneasca, foarte gustoasa, hranitoare si consistenta, care merge preparata cu orice ocazie, pofta buna!
Grozava, e preferata mea!
RăspundețiȘtergereMultumesc, este foarte bine explicata si cu poze.
RăspundețiȘtergere