Retete Briose Cu Dovleac De Post - Briose Cu Dovleac Si Scortisoara
O reteta cu dovleac mai speciala, dar in
acelasi timp foarte simpla este cea de briose cu dovleac, briose umplute cu dovleac. Pentru pregatirea ei
avem nevoie de 500g faina, ½ cub de drojdie proaspata (25g), 1 ceasca de apa
calda, ½ lingurita sare, 4 linguri de zahar, 2 lingurite de scortisoara macinata, ¼ dovleac
placintar, 2-3 linguri de ulei.
Cum facem aluatul pentru briose? Intr-un castron frecam bine drojdia de bere faramitata cu o lingurita de zahar, dupa care adaugam peste ea apa calduta si o
dizolvam bine. Adaugam si putin ulei, apoi faina treptat. Amestecam bine si
incepem sa framantam aluatul format pana cand se obtine un aluat elastic
potrivit de tare, asemanator cu cel de scovergi sau de paine. Lasam aluatul sa
creasca acoperit cu un prosop la loc calduros pana cand isi dubleaza volumul.
Cat timp creste aluatul pregatim umplutura de dovleac. Curatam dovleacul de
coaja, il taiem in bucati si apoi il dam pe razatoarea mare.
Incingem intr-un
ceaun cateva linguri de ulei si apoi calim dovleacul pana se inmoaie, iar cand
este aproape gata adaugam si zaharul iar la sfarsit scortisoara. Amestecam bine
compozitia de dovleac si o lasam sa se raceasca. Umplutura preparata este identica cu cea de la placinta de dovleac. Dupa ce aluatul a crescut
presaram pe blat putina faina, rulam aluatul sub forma unui sul si il taem in
bucati mai mici.
Luam o forma de briose si o ungem in fiecare spatiu cu putina
margarina. Luam o bucata de aluat, o intindem putin cu mana si asezam in
mijlocul ei o lingurita de dovleac, dupa care modelam in maini aluatul pana
obtinem o bila. Presaram deasupra scortisoara si o asezam in tava de briose.
Procedam asemanator cu restul aluatului si mai lasam cateva minute briosele sa
mai creasca in tava. Coacem tava in cuptorul preincalzit pana cand cresc frumos
si se rumenesc, apoi le scoatem din cuptor. Le lasam putin sa se raceasca si
apoi le scoatem din tava, la final le asezam frumos intr-un platou.
Briose cu dovleac de post, un desert de
post bun, gustos si aromat, foarte aspectuos cu un gust minunat de dovleac si o aroma placuta de scortisoara. Briose cu
dovleac, simple si usor de preparat pentru zilele friguroase de iarna petrecute
alaturi de cei dragi. Pofta Buna!
Poate vrei sa vezi si alte retete de briose sau retete cu dovleac: strudel cu dovleac, cornulete cu dovleac, dulceata de dovleac, dovleac copt, dovleac inabusit, cornuri cu dovleac, briose cu visine, briose cu ciocolata, madlene, madlene cu ciocolata, madlene cu cacao, supa crema de dovleac.
Poate vrei sa vezi si alte retete de briose sau retete cu dovleac: strudel cu dovleac, cornulete cu dovleac, dulceata de dovleac, dovleac copt, dovleac inabusit, cornuri cu dovleac, briose cu visine, briose cu ciocolata, madlene, madlene cu ciocolata, madlene cu cacao, supa crema de dovleac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu