Retete De Post - Mancaruri De Post - Cartofi Copti La Cuptor Cu Rozmarin
O reteta perfecta pentru urmatoarele zile de post,
gustoasa si aromata, imposibil sa nu-ti placa, este reteta de cartofi copti la
cuptor cu rozmarin si ulei de masline. Reteta se poate servi simpla cu diverse
muraturi sau servita ca o garnitura la diverse salate, fripturi, mancaruri cu
carne si nu numai.
Cartofii se prepara foarte simplu, iar ingredientele sunt
pentru 4 portii, avem nevoie de 1 kg de cartofi, 3 linguri ulei de masline, 1
lingura de rozmarin uscat, 1 crenguta de rozmarin verde, 1 lingurita de sare, 1
lingurita de piper macinat, 1 lingurita de boia de ardei dulce.
Cum facem o mancare de cartofi la cuptor gustoasa? Foarte simplu, cartofii se curata, se spala si se taie felii mai grosute, sau
sub forma dorita. Apoi se pun intr-un lighenus si se sareaza, iar dupa ce
se amesteca foarte bine se adauga ulei de masline, boia de ardei care merge foarte bine la cartofi si n-ar trebui sa lipseasca de la nici un preparat cu cartofi, piper si rozmarin.
Se
rastoarna si se asaza frumos intr-o tava de cuptor unsa cu ulei si se coace in
cuptorul incins la o temperatura de 250 de grade timp de 60 de minute, sau pana cand sunt frumos
rumeniti.
Cartofi la cuptor cu rozmarin, o reteta de
post simpla si usor de preparat, o mancare romaneasca sanatoasa si hranitoare. Pofta Buna!
Poate
vrei sa vezi si alte retete de mancaruri cu cartofi de post sau retete cu cartofi si carne: cartofi copti in coaja, salata orientala, cartofi cu legume la cuptor, paine cu cartofi, cartofi acordeon, musaca de cartofi, tocanita de cartofi, friptura de pui si cartofi acordeon, friptura de porc cu cartofi, rulada de porc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu