Mancare de mazare de post

Retete De Post - Mancare De Mazare - Mancaruri De Post


mazare, mancare de mazare, mancaruri de post, retete de post, retete culinare, retete, mazare de post, retete de mancare, tocanita de mazare, mazare scazuta, mazare gatita, retete cu mazare, preparate din mazare, retete traditionale, retete romanesti, mancare romaneasca, retete simple, mancaruri cu legume, retete cu legume,

     Ce mancare de post mai gatim? Eu vreau sa fac o mancare simpla de mazare, n-am mai mancat de mult si chiar mi-e pofta, as pune si morcovi si cartofi dar atunci ar semana mai mult cu un ghiveci. Ce e mai gustos decat o mancare simpla romaneasca cum este mancarea de mazare sau tocanita de cartofi, retete de post binenteles, mancaruri de post gustoase si sanatoase preparate la noi in bucatarie. 
Reteta am s-o prepar foarte simplu din 1 kg de mazare, 2 cepe, 3 linguri de ulei, 1 ardei, 2 linguri pasta de tomate, 3 cani de apa, 1 lingurita de faina, 2 lingurite de sare, ½ lingurita de piper macinat, ½ lingurita de boia de ardei dulce, ½ legatura de marar proaspat. Reteta se prepara in aproximativ 60 de minute iar ingredientele sunt pentru 6-8 portii de mancare. 
     Cum facem mancare de mazare? Cum procedam, ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie mic. Daca avem mazare proaspata atunci se opareste cateva minute in apa fiarta si apoi se scurge de zeama. Eu am gasit la Kaufland o mazare congelata frumoasa de-ti lua ochii, am pus apa intr-o cratita la fiert, iar cand apa a inceput sa fiarba am pus mazarea si am oprit focul. Intr-o cratita sau un ceaun am incins putin ulei si am calit ceapa inabusit, am adaugat o lingurita de sare iar cand ceapa a devenit sticloasa am adaugat ardeiul si l-am calit si pe el. Am pus mazarea cu o spumiera si am amestecat bine compozitia cateva minute ca sa prinda si mazarea gust, apoi am adaugat apa si am fiert la foc potrivit pana cand mazarea este aproape gata. 
preparare mancare de mazare de post, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, retete, cum facem mancare de mazare, retete cu mazare, preparate din mazare, mancare de post preparare,

Se pune bullion si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia si se continua fierberea pana cand mancarea este gata. Daca mancarea este prea zemoasa atunci se pune putina faina pe parcursul fierberii. La final se adauga verdeata spalata foarte bine si tocata marunt care o sa dea o aroma deosebita mancarii. 
preparare mancare de mazare de post, retete de post, mancaruri de post, retete culinare, retete, cum facem mancare de mazare, retete cu mazare, preparate din mazare, mancare de post preparare, retete mancare de mazare, reteta mancare de mazare,

     Mancare de mazare de post, o reteta de post deosebit de gustoasa, simplu si usor de preparat, o reteta de mazare scazuta sau tocanita de mazare pe care o mananci oricand cu placere alaturi de un gogosar in otet sau diverse muraturi asortate. Daca nu tinem post o putem servi cu smantana sau iaurt deasupra. 
Pofta Buna! 

mancare de mazare, mancaruri de post, retete de post, mancare de mazare de post, retete culinare, retete, mazare de post, retete de mancare, tocanita de mazare, mazare scazuta, mazare gatita, retete cu mazare, preparate din mazare, retete traditionale, retete romanesti, mancare romaneasca, retete simple, mancaruri cu legume, retete cu legume, mazare congelata gatita,

mazare, mancare de mazare de post, mancaruri de post, retete de post, retete culinare, retete, mazare de post, retete de mancare, tocanita de mazare, mazare scazuta, mazare gatita, retete cu mazare, preparate din mazare, retete traditionale, retete romanesti, mancare romaneasca, retete simple, mancaruri cu legume, retete cu legume, mazare congelata gatita,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu