Cum Facem Cele Mai Fragede Si Mai Pufoase Clatite La Tigaie Pas Cu Pas
Cum facem cele mai bune clatite? Pentru prepararea unor clatite mai
deosebite si mai sanatoase avem nevoie de un ingredient miraculous, foarte
sanatos si anume de zer obtinut din lapte mai gras de vaca. Daca te intereseaza
cum se obtine un zer natural de casa citeste aici. Pentru preparare avem nevoie
de urmatoarele ingrediente: 200-300g faina, 2-3 oua, 400ml zer proaspat, 50ml
apa minerala, un praf de sare, 50ml ulei pentru prajit. Ingredientele sunt pentru aproximativ 20 de clatite.
Cum facem un aluat pentru clatite reusit?
Cum facem niste clatite pufoase? Foarte simplu, spargem ouale intr-un castron
mare, adaugam putina sare si le batem bine impreuna. Adaugam treptat faina,
incepem sa turnam zerul si apa mineral si amestecam bine compozitia pana
cand toate ingredientele s-au omogenizat si compozitia arata ca o smantana potrivit
de groasa care curge. Punem compozitia in frigider pentru 15-30 de minute sa se
mai aseze, astfel vor iesi niste clatite mai bune si mai pufoase.
Dupa acest timp luam o tigaie, o incingem
bine, o ungem cu putin ulei pe toata suprafata (si pe margini) si cu ajutorul
unui polonic mai mic turnam in tigaie compozitia de clatite si o lasam sa se
coaca pe o parte, apoi o intoarcem si o coacem si pe cealalta parte. Grosimea
clatitei se potriveste in functie de cantitatea compozitiei luata cu polonicul
si pusa la prajit in tigaie, deci le facem dupa gustul fiecaruia mai grosute
sau mai subtiri.
Coacem astfel toate clatitele si apoi le ungem dupa gust cu
putina dulceata de trandafiri sau le umplem cu branza de vaci proaspata, apoi
le rulam.
Clatite
cu zer si dulceata de trandafiri, un desert minunat, simplu si usor de
preparat, pufos, dulce si aromat, binevenit oricand ti-e pofta de ceva bun. Clatite
cu zer si branza de vaci, unse dupa gust cu gem sau dulceata, un desert gustos
si hranitor pe care chiar si cel mai mofturos copil nu-l poate refuza. Poate vrei sa vezi si alte retete: Clatite cu pui la cuptor, Tort de clatite, Clatite cu pui si ciuperci, Clatite pufoase.
Pofta
Buna!
In compozitia obtinuta eu mai adaug putin ulei(2-3 linguri)pentru a nu se lipi de tigae.Pofta mare.
RăspundețiȘtergere