Mancare De Mazare Cu Carne De Pui - Mancaruri Cu Carne Si Legume
O reteta de mancare romaneasca foarte
gustoasa si sanatoasa care se prepara foarte usor, este reteta de mancare de
mazare scazuta cu cartofi, morcovi si pui. Pentru preparare avem nevoie de
urmatoarele ingrediente: carne de pui (copane, aripi), 1 kg mazare proaspata
sau congelata, 2 linguri de ulei, 2 cepe mari, 2 morcovi, 4 cartofi, 3 linguri de bulion, 1 lingurita de faina, 3 cani de apa, condimente dupa gust (sare, piper
macinat, boia de ardei, dafin), verdeata dupa gust (marar si patrunjel verde).
Cum procedam, legumele se curata si se
spala, iar carnea se spala si se portioneaza la marimea dorita. Daca avem mazare proaspata o fierbem timp de 5 minute in apa, apoi o scurgem si o lasam in apa curata. Daca avem mazare congelata atunci o punem intr-o oala cu apa care fierbe, o mai dam un clocot si o lasam asa pana o s-o folosim.
Intr-o craticioara se incinge putin ulei
si se caleste inabusit ceapa taiata marunt si bucatile de carne de pui, procedam
asemanator ca la o tochitura, carnea si mancarea o sa prinda un gust mult mai
buna asa, se adauga o lingurita de sare si se prajesc inabusit pana cand carnea
este facuta iar ceapa capata o culoare sticloasa.
Se scoate carnea intr-o
farfurioara si se adauga morcovii taiati rondele si cartofii taiati bucati potrivit
de mari, apoi cu o spumiera se pune si mazarea oparita, se amesteca de cateva
ori si se completeaza cu apa sau supa de carne.
Mancarea se fierbe pana cand toate
ingredientele sunt fierte si zeama a mai scazut, apoi se adauga pasta de
tomate, faina dizolvata in putina apa, bucatile de carne prajita si se
condimenteaza dupa gust cu sare, foi de dafin, piper macinat si boia de ardei. Se
mai fierbe pana cand se formeaza un sos grosut si tare gustos. Se adauga
verdeata tocata marunt si se opreste focul, un gust deosebit il da mararul proaspat.
Mancare de mazare, o reteta de mancare cu
carne de pui delicioasa si pe gustul tuturor. Daca vrei sa faci o mancare de
mazare gustoasa, atunci pune si cartofi si morcovi si o sa-ti iasa o mancare
deosebita. Deoarece din cauza legumelor adaugate mancarea seamana putin cu un ghiveci, se
poate servi cu putina smantana sau iaurt alaturi, un ardei iute sau diverse muraturi.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu