Retete Fripturi Si Gratare De Porc - Reteta Carne La Gratar In Saramura De Legume Coapte
O reteta pentru gratar din carne proapata
de porc si legume romanesti sanatoase si gustoase, simplu si usor de preparat, foarte
gustoasa si aromata, este reteta de muschi de porc fript usor la gratar cu o
saramura de rosii si ardei copti, condimentata placut cu ciusca iute coapta si
usturoi zdrobit. Reteta este perfecta pentru o masa de weekend in aer liber
alaturi de familie, iar carnea si legumele se pot face si pe tabla sau grill. Pentru
preparare avem nevoie de carne de porc (muschi de porc), rosii bine coapte,
ardei kapia, ardei iute, usturoi, sare si piper dupa gust.
Cum procedam, deoarece muschiul de porc se
face foarte repede, ne ocupam mai intai de legume. Cantitatea de sos se face in
functie de cata carne avem, la 10 felii de muschi eu am folosit 6 rosii mari
bine coapte, 6 ardei kapia mari, 2 ardei iuti, 6 catei de usturoi, ½ lingurita
de piper macinat, 1 lingurita de sare. Reteta de sos pentru gratar se face
foarte simplu, rosiile, ardeii si ciusca se spala si se pun pe gratarul incins
unde se intorc pe toate partile pana cand sunt bine facute. Prima o sa fie gata
ciusca, apoi ardeii si la urma rosiile, toate se scot intr-un vas cu capac unde
se tin 10 minute sa se abureasca si sa se mai raceasca, apoi le curatam de
coaja.
Pregatim o craticioara incapatoare in care punem una cate una la inceput
rosiile si le zdrobim cu o furculita pana la cotor. Apoi
punem cateii de usturoi curatati si zdrobiti bine, ardeii iuti si ardeii kapia
curatati de samburi si cotor si taiati in 2-4 pe lung. Amestecam usor
compozitia si potrivim gustul de sare si piper, mai picuram si putina apa daca
sosul este prea gros. Vasul cu sos de rosii si ardei copti se tine langa gratar
ca sa fie cald, iar pe parcurs se mai gusta si daca se face prea iute se scot
bucatile de ciusca din el. Cum se face un sos din legume pentru fripturi si gratare poti
citi si aici, iar daca ti-a placut si vrei sa faci sosul si pentru iarna
citeste aici.
Muschiul de porc se taie felii dupa
preferinta fiecaruia, mai subtiri sau mai grosute. Se condimenteaza fiecare
bucata cu sare si piper dupa gust, eu nu le-am condimentat cu nimic, apoi se
pun pe gratarul incins unde se tin foarte putin pe fiecare parte. Eu le-am
facut mai in sange pentru ca imi place friptura in sange, dar la fel de bine se pot face
si mai rumenite. Cand carnea este gata se pune in sosul preparat anterior, se
acopera cu capac si se mai tine timp de 5 minute pe gratar dupa care se poate
servi.
Friptura de porc se serveste calda, se asaza in fiecare farfurie cate 2
bucati de muschi fript la gratar iar de jur imprejur se pun ardei copti si sos
de rosii gustos si placut condimentat. Cu sos de legume coapte merge la fel de
bine si carne de pui la gratar, peste, sau orice carne ne place. Poate vrei sa vezi si
alte retete similare: pui la gratar, pulpa de porc la gratar, peste la gratar, chefal la gratar, saramura de biban.
Pofta Buna!
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu