Retete Culinare Omleta Pufoasa De Casa Cu Carnati De Porc Reteta Taraneasca Traditionala
O reteta foarte simpla si usor de preparat
pentru un mic dejun delicios, sau chiar si pentru o masa de pranz, este omleta
cu carnati. Pe langa oua si carnati se mai pot adauga dupa gust: branza,
cascaval, cartofi, ceapa verde sau uscata, rosii, ardei, etc. Omleta se
serveste calda si proaspata, asezonata cu sare si piper dupa gust, alaturi de o
salata de sezon sau muraturi, gogosari si castraveti in otet.
Cum facem o omleta gustoasa? Foarte
simplu, pentru 2 portii avem nevoie de 4 oua, o bucata de carnat de casa sau de
cumparat, o bucatica de branza, putin piper si o lingurita de ulei. Ulei nu
punem mult deoarece carnatii contin grasime destula, la fel si sare. Taiem
carnatul bucati (rondele) subtiri de 0,5 cm fiecare, ouale le batem spuma,
branza o taiem cubulete sau o dam pe razatoarea mare.
Incingem o tigaie cu
putin ulei si prajim foarte putin bucatile de carnat, apoi adaugam branza si
ouale. Omleta o putem amesteca in tigaie sau o lasam asa pana cand oul se
incheaga si o putem intoarce si pe cealalta parte ca pe o clatita.
Omleta taraneasca cu branza si carnati, o mancare simpla si rapida din
oua, branza si carnati, o reteta pentru masa de pranz dar si pentru un mic dejun sanatos si consistent. Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu