Retete De Paste Cu Pui Si Legume In Sos Alb Picant Din Smantana
Paste cu pui, o reteta cu paste gustoasa si usor de preparat, cu multa
carne din piept de pui si un sos alb din smantana delicios si placut picant. Cine
poate refuza o portie de paste? Se prepara simplu si rapid, sunt satioase si le
poti gati in foarte multe feluri. Daca iti place si pieptul de pui atunci ai
gasit reteta perfecta de paste. Eu o sa pregatesc o reteta de paste delicioase
cu carne de pui intr-un sos alb din smantana tare gustos. Incearca reteta mea de
paste cu pui si smantana si o sa ai o surpriza placuta.
Pentru preparare avem nevoie de:
200g paste fainoase (taitei, spaghete, spirale, melci, penne,), ½ piept de pui
(200g), 200g parmezan (branza, cascaval,), 200ml smantana lichida pentru gatit,
2 linguri ulei de masline, 1 ceapa mare, 1 ardei rosu (kapia), 1 ardei iute
verde (ciusca), 4 catei de usturoi, 100ml vin alb sau rosu (de calitate), 1
lingurita de sare, ½ lingurita de piper macinat.
Cum procedam, in primul rand am pregatit toate ingredientele. Am curatam
si am spalat toate legumele, ceapa si usturoiul le-am taiat marunt, ardeiul si
ciusca bucatele, parmezanul l-am dat pe razatoarea mica, pieptul de pui l-am
taiat fasii. Pastele le-am pun in apa suficienta sa fiarba conform prospectului
de pe ambalaj. In apa care fierbe am pus o lingurita de sare si o lingurita de
unt si am fiert pastele al dente (le-am fiert 1 minut mai putin), apoi le-am
clatit sub jet de apa proaspata si le-am scos intr-un castron.
Am incins putin ulei si am calit cateva minute la inceput ceapa, iar
cand ceapa a devenit sticloasa am adaugat bucatile de carne de pui.
Dupa ce
carnea este aproape facuta am pus ardeiul, ciusca si usturoi. Dupa 5 minute am
stropit bine cu vin si am continuat calirea pana cand zeama aproape a scazut de
tot,
apoi am pus branza rasa si smantana si am amestecat bine compozitia. Am condimentat cu sare si piper si am
mai fiert mancarea la foc mic cateva minute, pana cand sosul a devenit omogen
ca o ciulama.
Am adaugat pastele fierte si am amestecat usor 1-2 minute apoi am
oprit focul.
Am servit pastele calde cu parmezan si cascaval ras deasupra. Ce a mai ramas a doua zi le-am incalzit la cuptor 5-10 minute cu branza si cascaval ras deasupra, nu si-au schimbat gustul, au iesit perfecte! Ingredientele sunt pentru 4 portii, iar timpul de preparare este de 30 de minute.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu