Reteta Friptura De Porc La Cuptor Pentru Craciun Retete Fripturi De Casa Cu Carne
O friptura la cuptor din carne de porc cu
os deosebit de gustoasa, foarte aromata si frageda de ti se topeste in gura,
este friptura din coaste de porc gatita la cuptor, coasta de porc condimentata
placut cu usturoi, piper, cimbru, boia si un vin de calitate. Este
o friptura perfecta pentru masa de Craciun, o masa de weekend petrecuta in familie, sau pentru Lasata Secului de Pasti sau de Craciun atunci cand se lasa sec de carne si incepe Postul.
Cum se face friptura din coaste de porc la cuptor. Pentru preparare avem
nevoie de coaste de porc cu carne (1bucata de 1kg), 4 catei de usturoi, 2
linguri de ulei, 1 lingurita de piper macinat, 1 lingurita de boia de ardei dulce, 1
lingurita de cimbru macinat, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de zahar, 250ml
vin alb demisec.
Alegem o coasta de porc cu carne, nu
exagerat de grasa dar sa aiba si grasime, o presaram cu putina sare si o tinem
la rece 30 de minute timp in care facem un mix de condimente pentru uns carnea.
Curatam usturoiul si il zdrobim, apoi il frecam cu sare si adaugam ulei exact ca la mujdei, adaugam cimbru, boia, piper, zahar si amestecam bine compozitia. Acest mix de condimente va da un gust deosebit fripturii de carne cu os.
Scoatem carnea de la rece si o ungem bine peste tot cu pasta de condimente,
apoi o asezam cu carnea in jos intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei, adaugam
jumatate din cantitatea de vin, acoperim tava cu hartie de copt sau folie de aluminiu
si o coacem timp de 40 de minute la 220 grade celsius.
Dupa acest timp, intoarcem carnea, punem si restul de vin si mai coacem inca 30 de minute. Asa arata friptura dupa 40 de minute.
La final descoperim tava, intoarcem bucata de carne si mai lasam 10 minute sa se rumeneasca frumos.
Curatam usturoiul si il zdrobim, apoi il frecam cu sare si adaugam ulei exact ca la mujdei, adaugam cimbru, boia, piper, zahar si amestecam bine compozitia. Acest mix de condimente va da un gust deosebit fripturii de carne cu os.
Dupa acest timp, intoarcem carnea, punem si restul de vin si mai coacem inca 30 de minute. Asa arata friptura dupa 40 de minute.
Iar asa arata friptura dupa inca 30 de minute.
La final descoperim tava, intoarcem bucata de carne si mai lasam 10 minute sa se rumeneasca frumos.
Friptura de porc se serveste calda dupa preferinta
cu o garnitura de cartofi copti, natur sau prajiti, sau orice alte legume ne
plac si binenteles cu o salata de sezon sau muraturi. Dar friptura de porc este
una dintre multele fripturi care merg la fel de bine servite si reci alaturi de un vin
de calitate. Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu