Reteta Desert De Casa - Felii De Mere In Aluat Pane Cu Zahar Si Scortisoara
Un desert rapid, simplu si usor de
preparat, foarte gustos si delicios, este reteta de mere taiate felii trecute
printr-un aluat de clatite si prajite la tigaie, apoi presarate cu zahar si pudrate
cu scortisoara. Reteta se prepara in maxim 20 de minute iar ingredientele sunt
in functie de cate portii vrem sa facem. Pentru 2 portii avem nevoie de 3 mere
marisoare, 1 ou mare, 4 linguri cu varf de faina, 6 linguri apa minerala, 3
linguri de zahar, 2 lingurite scortisoara macinata, un praf de sare si ulei
pentru prajit.
Cum facem mere in aluat. Pentru inceput preparam
un aluat pane asemanator cu cel de clatite. Batem bine intr-un castron un ou cu
un praf de sare, adaugam apa minerala si treptat faina pana cand obtinem un
aluat omogen.
Lasam aluatul deoparte si in alt castron amestecam zahar cu
scortisoara.
Merele le spalam si le lasam intregi, le curatam de cotor si de
coaja si le taiem felii (rondele) de 1cm grosime.
Incingem ulei suficient
intr-o tigaie, trecem feliile de mere prin aluat apoi le prajim in uleiul
incins timp de 3 minute, le intoarcem pe ambele parti pana cand devin usor rumene si pufoase. Se scot cu o
paleta pe un servetel la inceput ca sa absoarba surplusul de ulei,
apoi se
pudreaza cu amestecul de zahar si scortisoara. Se servesc calde sau reci dupa
preferinta.
Mere in aluat, un desert delicios, dulce
si aromat, simplu si usor de preparat, cu un gust mnunat si o aroma placuta de
mar si scortisoara.
Pofta Buna!
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu