Sirene De Post Din Aluat De Paine Cu Miere De Albine Si Miez De Nuca
Pentru prepararea Sirenelor cu miere si
nuca, vom pregati un aluat dospit asemanator celui de scovergi sau paine, care
se modeleaza sub forma de sirene unse cu miere si presarate cu miez de nuca maruntit
si apoi coapte in cuptor. Pentru prepararea a 7-8 sirene avem nevoie de 400g faina, 1 ceasca
de apa, ½ cub de drojdie, 2 linguri de miere de albine, 2 linguri miez de nuca
faramitat, un praf de sare.
Cum
facem un aluat de paine sau scovergi reusit, punem intr-un castron ½ pachetel
de drojdie (25g), presaram putin zahar si faramitam bine drojdia, apoi turnam 1
ceasca de apa calda si un praf de sare. Dizolvam drojdia si amestecam bine continutul apoi
adaugam treptat faina (circa 300-400g) pana cand obtinem un aluat elastic care
nu se lipeste. Framantam putin aluatul si apoi il punem sa creasca la caldura
intr-un vas acoperit pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut presaram putina faina pe blatul de lucru si mai framantam putin aluatul, il rulam si il taiem in bucati potrivit de mari cat de cat egale. Din fiecare bucata de aluat modelam o bila, din care apoi vom modela un snur potrivit de gros si de lung. Incepem sa rulam de la capatul de sus al snurului spre partea dreapta pana la jumatatea acestuia pana cand obtinem o spirala. Din partea de jos a snurului rulam spre partea stanga o alta spirala pana cand cele doua spirale se vor intalni, formand astfel o frumoasa sirena. Continuam asemanator cu celelalte bucati de aluat, apoi le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt unde le lasam sa creasca timp de 10-15 minute apoi le ungem cu putina miere dizolvata in apa calduta si le introducem in cuptor sa se coaca la o temperatura de 250 grade. Cand sunt aproape gata, usor rumenite le scoatem si le mai ungem inca o data cu miere si le presaram cu nuca maruntita, dupa care le mai lasam inca putin in cuptor sa se coaca. Cand sunt gata, frumos rumenite, lucioase si nuca usor prajita le scoatem pe un platou si le putem servi imediat. Sunt foarte bune calde, dar la fel de gustoase sunt si dupa ce s-au racit.
Dupa ce a crescut presaram putina faina pe blatul de lucru si mai framantam putin aluatul, il rulam si il taiem in bucati potrivit de mari cat de cat egale. Din fiecare bucata de aluat modelam o bila, din care apoi vom modela un snur potrivit de gros si de lung. Incepem sa rulam de la capatul de sus al snurului spre partea dreapta pana la jumatatea acestuia pana cand obtinem o spirala. Din partea de jos a snurului rulam spre partea stanga o alta spirala pana cand cele doua spirale se vor intalni, formand astfel o frumoasa sirena. Continuam asemanator cu celelalte bucati de aluat, apoi le asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt unde le lasam sa creasca timp de 10-15 minute apoi le ungem cu putina miere dizolvata in apa calduta si le introducem in cuptor sa se coaca la o temperatura de 250 grade. Cand sunt aproape gata, usor rumenite le scoatem si le mai ungem inca o data cu miere si le presaram cu nuca maruntita, dupa care le mai lasam inca putin in cuptor sa se coaca. Cand sunt gata, frumos rumenite, lucioase si nuca usor prajita le scoatem pe un platou si le putem servi imediat. Sunt foarte bune calde, dar la fel de gustoase sunt si dupa ce s-au racit.
Sirene cu miere si nuca, un desert gustos,
simplu si usor de preparat, o reteta de post fara zahar cu miere naturala si sanatoasa si
miez de nuca. Desert de post cu miere si nuca, ceva bun, nu prea dulce pentru
atunci cand ti-e pofta de ceva bun, gustos, simplu si rapid de preparat cu ce
ai prin casa. Daca le insiropezi ai realizat niste deliciosi mucenici de post, sau cornuri daca vrei sa-i numesti asa.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu