Retete Mancare De Post Cu Dovlecei Rosii Si Usturoi Trase La Tigaie
O reteta de post simpla si rapida se poate
face foarte usor in 30 minute din dovlecei trasi la tigaie. Este o reteta de mancare de post
foarte gustoasa pe care dupa ce ai gustat-o o prepari cu siguranta si a doua
oara.
Pentru 2 portii avem nevoie de 4 dovlecei potriviti ca marime, 6 catei de usturoi, 2 rosii coapte, 4 linguri ulei de masline, 1 lingura otet de mere, sare si piper dupa gust, pentru decor putin patrunjel verde sau orice ierburi aromate ne plac. Dovleceii se mai pot prepara si la gratar, iar preparatul se mai poate numi la fel de bine si salata de dovlecei.
Pentru 2 portii avem nevoie de 4 dovlecei potriviti ca marime, 6 catei de usturoi, 2 rosii coapte, 4 linguri ulei de masline, 1 lingura otet de mere, sare si piper dupa gust, pentru decor putin patrunjel verde sau orice ierburi aromate ne plac. Dovleceii se mai pot prepara si la gratar, iar preparatul se mai poate numi la fel de bine si salata de dovlecei.
Cum procedam, spalam foarte bine legumele,
rosiile le taiem felii sau rondele, dovleceii ii lasam cu coaja sau ii curatam
de coaja in stil zebra pentru un aspect mai deosebit, apoi ii taiem rondele
potrivit de groase si ii condimentam cu sare si piper macinat, usturoiul il
curatam de coaja si il tocam marunt. O sa folosim
2 tigai ambele cu capac, in prima tigaie incingem jumatate din cantitatea de
ulei si prajim rosiile timp de 5 minute pana cand sunt putin rumenite, iar in a
doua tigaie incingem restul de ulei si prajim feliile de dovlecei, le intoarcem
pe ambele parti pana sunt frumos rumenite.
Rosiile vor fi gata primele, oprim focul si lasam tigaia acoperita pana cand sunt gata si dovleceii. Cand dovleceii sunt facuti adaugam usturoiul tocat marunt, amestecam usor si mai lasam 2 minute pe foc, dupa care punem si feliile de rosii prajite cu tot cu sosul format in tigaie si stropim cu putin otet dupa gust. Dupa inca 2 minute mancarea este gata, o servim calda ornata cu verdeata tocata marunt.
Rosiile vor fi gata primele, oprim focul si lasam tigaia acoperita pana cand sunt gata si dovleceii. Cand dovleceii sunt facuti adaugam usturoiul tocat marunt, amestecam usor si mai lasam 2 minute pe foc, dupa care punem si feliile de rosii prajite cu tot cu sosul format in tigaie si stropim cu putin otet dupa gust. Dupa inca 2 minute mancarea este gata, o servim calda ornata cu verdeata tocata marunt.
Dovlecei prajiti la tigaie cu rosii si
usturoi, o mancare foarte gustoasa de post, simplu si usor de preparat din
dovlecei fragezi si usor crocanti alaturi de rosii zemoase si usturoi aromat.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu