Retete Drob De Miel In Prapure Reteta Traditionala Romaneasca De Casa Pentru Pasti
Un preparat culinar din organe de miel delicios,
un aperitiv nelipsit pentru masa de Paști este drobul de miel. Drobul se poate
face in prapurele mielului sau intr-o foaie de placinta, dar mult mai gustos
este in prapure.
Cum
facem un drob de miel traditional romanesc pentru masa de Pasti. Drobul se
prepara foarte simplu, la drob punem toate maruntaiele mielului: ficat,
plamani, rinichi, mate si pielea din jurul coastelor de la burta mielului. Spalam
toate maruntaiele foarte bine cu apa rece, iar de mate ne ocupam putin mai
mult. Crestam matele de la un capat la altul cu un cutit sau le taiem pur si
simplu cu o foarfeca mare, apoi le frecam cu sare si le spalam cu apa calduta de mai
multe ori, framantam matele in mana pana cand apa iese curata, apoi le asezam
cat de cat intr-o ordine si le legam sa nu se desfaca in timpul fierberii. Prapurele
se tine in apa rece si cand este aproape de folosire se introduce in apa
calduta, el se va inmuia si se va intinde foarte frumos pe tava in care-l vom
coace.
Toate maruntaiele de miel se pun la fiert in apa
cu sare, le spumam ca la orice carne apoi le verificam la un moment dat daca sunt
fierte, cand sunt fierte le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca.
Intre timp curatam si spalam si zarzavatul: 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar verde si 1 legatura de patrunjel verde. Tocam zarzavatul marunt si-l lasam pana cand tocam si maruntaiele care se toaca si ele marunt si cat mai egale intre ele. Intr-un vas mai mare amestecam tocatura de maruntaie si verdeata, peste acestea spargem 8 oua si amestecam foarte bine compozitia, potrivim de sare, piper macinat si boia de ardei dulce sau iute dupa preferinta.
Eu la toata cantitatea am pus 2 lingurite sare grunjoasa, 2 lingurite piper negru macinat si 1 lingurita boia de ardei dulce, iar dintr-un miel de 11 kg mi-a ajuns compozitia de drob rezultata pentru o tava de cuptor dreptunghiulara de ceramica cu diametrul de 28/32 cm. Ungem o tava de cuptor cu foarte putin ulei si intindem prapurele pe ea, punem compozitia de drob si impaturim bine acoperindu-l si deasupra, apoi il dam la cuptor pentru aproximativ 40-50 minute la o temperatura de 180 grade celsius.
Cand drobul s-a rumenit frumos scoatem tava din cuptor, scurgem toata grasimea iar drobul il punem pe un platou, este nemaipomenit de bun cald dar si rece se poate servi cu o salata de sezon.
Drob de miel preparat in prapure, o reteta de Pasti romaneasca foarte gustoasa si delicioasa cu un gust minunat de miel romanesc si multa verdeata aromata si parfumata. Daca vrei sa faci un drob de Paște reusit incearca reteta mea! Alte retete traditionale, retete cu miel aici, retete de Pasti aici, retete de drob aici, retete aperitive aici. Pofta Buna!
Intre timp curatam si spalam si zarzavatul: 2 legaturi de ceapa verde, 2 legaturi de marar verde si 1 legatura de patrunjel verde. Tocam zarzavatul marunt si-l lasam pana cand tocam si maruntaiele care se toaca si ele marunt si cat mai egale intre ele. Intr-un vas mai mare amestecam tocatura de maruntaie si verdeata, peste acestea spargem 8 oua si amestecam foarte bine compozitia, potrivim de sare, piper macinat si boia de ardei dulce sau iute dupa preferinta.
Eu la toata cantitatea am pus 2 lingurite sare grunjoasa, 2 lingurite piper negru macinat si 1 lingurita boia de ardei dulce, iar dintr-un miel de 11 kg mi-a ajuns compozitia de drob rezultata pentru o tava de cuptor dreptunghiulara de ceramica cu diametrul de 28/32 cm. Ungem o tava de cuptor cu foarte putin ulei si intindem prapurele pe ea, punem compozitia de drob si impaturim bine acoperindu-l si deasupra, apoi il dam la cuptor pentru aproximativ 40-50 minute la o temperatura de 180 grade celsius.
Cand drobul s-a rumenit frumos scoatem tava din cuptor, scurgem toata grasimea iar drobul il punem pe un platou, este nemaipomenit de bun cald dar si rece se poate servi cu o salata de sezon.
Drob de miel preparat in prapure, o reteta de Pasti romaneasca foarte gustoasa si delicioasa cu un gust minunat de miel romanesc si multa verdeata aromata si parfumata. Daca vrei sa faci un drob de Paște reusit incearca reteta mea! Alte retete traditionale, retete cu miel aici, retete de Pasti aici, retete de drob aici, retete aperitive aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu