Cuscus Cu Legume – Retete De Post Cu Legume Si Cus-Cus
O reteta simpla cu cous-cous este reteta
de post preparata simplu cu legume si couscous. Pentru 4 portii avem nevoie de
250g cus-cus, 2 ceapa galbena, 2 fire ceapa verde, 1 catel de usturoi, 2 ardei
kapia rosu, 2 ardei gras galben, 1 dovlecel mic, 1 bucatica telina radacina, 1
morcov, 1 ardei iute, 3 rosii, 3 linguri ulei de masline, 3 linguri ulei de
floarea soarelui, 2 cani apa, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, ½
lingurita cimbru macinat, ½ lingurita boia de ardei iute, ½ legatura patrunjel
proaspat. Mancarea este gata in 30 minute.
Cum procedam sa ne iasa o mancare de post gustoasa, curatam si spalam bine toate
legumele, apoi ceapa, usturoiul, ciusca si patrunjelul le taiem marunt, iar ardeii, morcovul,
rosiile, telina, ceapa verde si dovlecelul le taiem cubulete.
Intr-o craticioara incingem putin ulei de floarea soarelui si calim la inceput ceapa, usturoiul si ciusca, punem un praf de sare si continuam calirea inabusit pana cand ceapa devine sticloasa. Apoi punem morcovul, telina si ardeiul, iar dupa 2 minute restul legumelor. Fierbem inabusit pana cand toate legumele sunt facute.
Intr-o craticioara incingem putin ulei de floarea soarelui si calim la inceput ceapa, usturoiul si ciusca, punem un praf de sare si continuam calirea inabusit pana cand ceapa devine sticloasa. Apoi punem morcovul, telina si ardeiul, iar dupa 2 minute restul legumelor. Fierbem inabusit pana cand toate legumele sunt facute.
Cat timp
legumele sunt pe foc ne ocupam de cus-cus care in 5 minute este gata. Punem
250g cuscus (1 cana) intr-o craticioara, adaugam 3 linguri ulei de masline si
il amestecam bine cu o furculita, iar dupa ce l-am amestecat bine turnam peste
el o cana de apa fiarta in care am dizolvat o lingurita de sare, amestecam si
il lasam sa se umfle.
Cand
legumele sunt gata condimentam dupa gust cu piper, boia si cimbru, dupa care
rasturnam cuscus-ul peste legume si amestecam 1-2 minute continuu, adaugam putina apa ca sa lege compozitia si verdeata tocata marunt si amestecam usor, mai dam cateca
clocote, potrivim gustul de sare si oprim focul.
Servim mancarea calda simpla sau sub forma
de garnitura pentru cine nu tine post alaturi de o portie de carne prajita sau
fripta la gratar sau langa un preparat din peste. CuşCuş cu legume, o mancare de post delicioasa, placut picanta si aromata de la legume, un preparat delicios simplu si foarte usor de preparat.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu