Clatite La Tigaie Umplute Cu Branza De Vaci Si Dulceata De Visine
Un desert
simplu si usor de preparat care nu mai are nevoie de nici o prezentare este
reteta de clatite umplute cu branza
de vaci proaspata si dulceata de visine. In comparatie cu clatita americana, clatita romaneasca este mai subtire, fina si
pufoasa. Clatita merge preparata atat cu lapte, cat si cu zer, apa minerala,
sifon sau un suc acidulat si merge servita simpla sau umpluta cu ciocolata, gem,
dulceata, zahar, miere de albine, sau umplute cu branza dulce sau
sarata, urda, carne, legume. Clatitele pot constitui atat un desert atunci cand
sunt dulci, dar si o gustare atunci
cand sunt servite cu branza sarata, carne si legume, poti prepara niste gustari
delicioase din clatite si carne, branza si legume.
Eu o sa fac clatite simple umplute cu branza dulce de vaci si stropite cu dulceata de visine. Pentru prepararea clatitelor avem nevoie de faina de grau, oua, apa, lapte si sare, iar pentru servire avem nevoie de branza de vaci proaspata si dulceata de visine. Clatitele le servim dupa preferinta: impachetate, pliate sau rulate.
Eu o sa fac clatite simple umplute cu branza dulce de vaci si stropite cu dulceata de visine. Pentru prepararea clatitelor avem nevoie de faina de grau, oua, apa, lapte si sare, iar pentru servire avem nevoie de branza de vaci proaspata si dulceata de visine. Clatitele le servim dupa preferinta: impachetate, pliate sau rulate.
Ingrediente pentru 12 clatite de casa:
- 1 ceasca lapte (150ml)
- 2 oua
- 1 ceasca faina
- 1 praf de sare
- 1 cana apa minerala (300ml)
Cum facem un aluat de clatite perfect.
Laptele il fierbem si il lasam sa se raceasca, ouale le spalam iar faina o
cernem. Intr-un castron batem bine ouale cu un praf de sare, adaugam laptele si
amestecam dupa care punem treptat faina sa nu faca cocoloase, iar la sfarsit
diluam compozitia cu apa minerala. Amestecam compozitia cu un tel foarte bine sa
nu aiba cocoloase si sa aiba consistenta unei smantani care curge. Lasam
aluatul de clatite la rece timp de 30 minute sa se odihneasca.
Incingem o tigaie, o ungem cu putin ulei si cu un polonic turnam compozitia de clatite si rotim tigaia pana cand toata suprafata acesteia s-a acoperit complet. Coacem clatita la foc iute, o intoarcem pe partea cealalta cu ajutorul unei furculite sau aruncand-o in sus si o coacem si pe partea aceasta dupa care o rasturnam pe o farfurie. Repetam operatiunea pana cand se termina toata compozitia si clatitele. Luam cate o lingura de branza de vaci si o intindem peste clatita si apoi o rulam sau o impachetam dupa preferinta, iar la sfarsit o stropim cu putin sirop de visine. Umplem toate clatitele cu branza de vaci, le asezam intr-un platou si la sfarsit le stropim cu sirop de visine si le ornam cu visine din dulceata.
Clatite cu branza de vaci, moi si pufoase, dulci si aromate cu umplutura fina si proaspata de branza dulce, un desert minunat, simplu si usor de pregatit, pe gustul tuturor, atat al celor mici dar si al celor mari.
Incingem o tigaie, o ungem cu putin ulei si cu un polonic turnam compozitia de clatite si rotim tigaia pana cand toata suprafata acesteia s-a acoperit complet. Coacem clatita la foc iute, o intoarcem pe partea cealalta cu ajutorul unei furculite sau aruncand-o in sus si o coacem si pe partea aceasta dupa care o rasturnam pe o farfurie. Repetam operatiunea pana cand se termina toata compozitia si clatitele. Luam cate o lingura de branza de vaci si o intindem peste clatita si apoi o rulam sau o impachetam dupa preferinta, iar la sfarsit o stropim cu putin sirop de visine. Umplem toate clatitele cu branza de vaci, le asezam intr-un platou si la sfarsit le stropim cu sirop de visine si le ornam cu visine din dulceata.
Clatite cu branza de vaci, moi si pufoase, dulci si aromate cu umplutura fina si proaspata de branza dulce, un desert minunat, simplu si usor de pregatit, pe gustul tuturor, atat al celor mici dar si al celor mari.
Pofta
Buna!
Cu dulceata de visine de Topoloveni sunt nemaipomenite. :)
RăspundețiȘtergere