Reteta Friptura De Miel La Ceaun Cu Legume Si Sos De Vin Alb Retete Pentru Masa De Pasti
Friptura de miel la ceaun cu trei arome, o friptura din carne de miel cu legume gatita la ceaun in stil ciobanesc ca la stana de oi. Carnea de miel gatita la ceaun
in sos de vin alb cu legume si usturoi asa cum o prepara ciobanii la stana de
oi este atat de frageda ca nici nu apuci bine sa-i simti gustul ca ti se
topeste in gura si daca nu ai paharul cu bautura aproape ramai cu el neatins. Mancarea o poti prepara pentru masa de Paști sau oricand ai pofta de o friptura traditionala romaneasca, o mancare gustoasa cum numai la
noi in Romania gasesti.
Pentru preparare avem nevoie in primul rand de un ceaun incapator, apoi
Pentru preparare avem nevoie in primul rand de un ceaun incapator, apoi
-3kg carne de miel macra si cu os (pulpa de
miel)
-2 cepe potrivite
-150ml ulei
-2
fire ceapa verde
-2 fire usturoi verde
-5 catei de usturoi
-3 ardei capia
normali
-6 rosii cherry
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita piper negru macinat
-1
lingurita cimbru macinat
-1 ceasca apa (150ml)
-2 cani vin alb de calitate (500ml)
Eu o sa mut putin stana la mine in
bucatarie, o sa modific putin reteta si o sa fac o friptura de miel la ceaun cu
trei arome (piper, cimbru si usturoi), sper sa-mi reuseasca reteta pe care am
gustat-o la o stana din Romania, acolo unde preparatul este mancarea obisnuita
de zi cu zi a ciobanilor romani. Reteta cu carne de miel este foarte simpla si
usor de facut si seamana putin cu o tochitura de carne, iar legumele sunt
adaugate doar pentru gust si aroma si vor lasa carnii un sos gustos de te lingi
pe degete.
Cum procedam, eu am folosit pulpele din spate de la miel si o pulpa din fata, am taiat pulpele in 3 bucati deoarece sunt mult mai gustoase
taiate decat daca le-am pune intregi, le-am presarat putina sare si le-am lasat
sa prinda gust cat timp am pregatit legumele. Am curatat si am taiat marunt
doua cepe potrivite, usturoiul uscat l-am curatat si l-am zdrobit,
ardeiul l-am curatat de cotor si l-am taiat pe jumatate, iar restul legumelor
(rosii, ceapa si usturoi verde) le-am lasam intregi, usturoiul si ceapa verde
se pot taia pe jumatate daca va deranjaza ca sunt prea lungi.
Incingem ulei intr-un ceaun si
prajim carnea inabusit la foc mediu, amestecam carnea periodic si o stropim cu apa pana cand
carnea este aproape gata, apoi adaugam toate legumele, toate condimentele si o
cana de vin. Amestecam carnea si legumele in ceaun iar dupa ce vinul
scade mai adaugam o cana de vin, iar cand carnea este foarte bine patrunsa oprim
focul.
Totul este gata in aproximativ trei ore, servim friptura la ceaun calda cu muraturi (gogosari si castraveti
murati sau muraturi asortate), sau cu o salata asortata de vara, merge chiar si
cu o salata de varza proaspata si cativa cartofi noi prajiti.
Friptura de miel preparata la ceaun, o mancare traditionala romaneasca
pregatita in special cu ocazia Pastelui, o friptura cu carne de miel gustoasa
si aromata de care nu te saturi niciodata, daca cauti o reteta de friptura de miel incearca reteta mea!
Friptura de miel la ceaun este o friptura delicioasa, sanatoasa si consistenta care te imbie cu mirosul placut de miel si arome de condimente bine alese care merge cu un pahar de vin bun de casa. Alte retete traditionale romanesti, retete cu miel aici, retete de fripturi aici, retete de Paști aici. Pofta Buna!
Friptura de miel la ceaun este o friptura delicioasa, sanatoasa si consistenta care te imbie cu mirosul placut de miel si arome de condimente bine alese care merge cu un pahar de vin bun de casa. Alte retete traditionale romanesti, retete cu miel aici, retete de fripturi aici, retete de Paști aici. Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu