Tort Diplomat Aniversare – Reteta Tort Diplomat Cu Fructe Facaut Acasa
Un tort minunat, delicios si parfumat este
tortul diplomat cu capsuni. Ornat cu capsuni este un tort diplomat excelent, un
tort elegant cu un blat din piscoturi de sampanie, crema diplomat si multe capsuni
proaspete dulci si aromate care te imbie cu gustul si mirosul lor imbietor,
intr-un cuvant un tort deosebit care merita incercat. Tortul se prepara relativ
simplu, necesita doar un timp mai indelungat ca sa se intareasca inainte de a
fi gata.
Pentru a prepara tortul avem nevoie de 500ml lapte, 6 galbenusuri, 200g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 20g gelatina foi (12 foi), 500ml frisca lichida, 30 piscoturi sampanie, 500g capsuni romanesti proaspete. Cu ingredientele enumerate mai sus mie mi-a iesit un tort cu diametrul de 24cm. Daca cauti o reteta de prajituri sau torturi de casa cu fructe incearca aceasta reteta.
Pentru a prepara tortul avem nevoie de 500ml lapte, 6 galbenusuri, 200g zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 20g gelatina foi (12 foi), 500ml frisca lichida, 30 piscoturi sampanie, 500g capsuni romanesti proaspete. Cu ingredientele enumerate mai sus mie mi-a iesit un tort cu diametrul de 24cm. Daca cauti o reteta de prajituri sau torturi de casa cu fructe incearca aceasta reteta.
Cum
facem un tort diplomat reusit. Foarte simplu, intr-un castron batem bine
galbenusurile cu un praf de sare, zaharul tos si zaharul vanilat pana cand acesta
se topeste si se obtine o crema consistenta din galbenusuri. Incalzim putin
laptele si il turnam peste crema de galbenusuri, amestecam bine pana cand totul este foarte bine amestecat
dupa care punem compozitia pe foc la bain marie. Tinem foarte putin la bain marin amestecand
continuu iar cand a inceput sa fie consistenta o luam de pe
foc si o lasam sa se raceasca. Nu trebuie tinuta prea mult pe foc pentru a nu
exista pericolul sa se taie.
Cat
timp compozitia se raceste putin batem bine frisca lichida pana cand se intareste si
devine consistenta. Alegem cateva capsuni mai frumoase pentru ornat tortul
deasupra iar restul le taiem feliute si cubulete. Punem gelatina la inmuiat
intr-un castronel cu putina apa calduta, iar dupa 5 minute cand s-a inmuiat o scoatem
si o amestecam in compozitia de oua calduta pana cand este bine dizolvata. Mai lasam compozitia sa se raceasca iar cand este aproape rece o amestecam usor cu frisca
batuta. Astfel am obtinut compozitia de crema diplomat pe care o impartim in
doua, o parte o lasam simpla iar cealalta parte o amestecam cu capsunile taiate
cubulete.
Intr-o
tava rotunda de tort cu pereti detasabili asezam piscoturile de sampanie sub
forma de blat, dupa care cu grija asezam piscoturile in picioare pe marginea
tavii. Compozitia cu capsuni o punem usor in tava peste blatul de piscoturi avand grija sa nu daramam
piscoturile laterale. Nivelam usor si asezam deasupra unele langa altele feliute de capsuni
peste care punem restul de compozitie alba diplomat. Nivelam frumos deasupra si ornam
tortul cu capsuni taiate in doua sau intregi si frumos asezate.
Introducem tortul in frigider si il lasam sa se intareasca pana a doua zi dupa care il punem pe un platou si ii desfacem inelul iar daca dorim il ornam la baza tortului cu capsuni intregi, sau dupa preferinta il putem stropi cu ciocolata.
Introducem tortul in frigider si il lasam sa se intareasca pana a doua zi dupa care il punem pe un platou si ii desfacem inelul iar daca dorim il ornam la baza tortului cu capsuni intregi, sau dupa preferinta il putem stropi cu ciocolata.
Tort
diplomat cu capsuni, un tort festiv, extraordinar de bun, dulce, proaspat si
aromat cu crema diplomat racoroasa, capsuni proaspete si piscoturi de sampanie care ti se
topeste in gura de bun ce este.
Tort diplomat cu piscoturi, se poate pregati pentru a sarbatori o aniversare sau orice eveniment mai deosebit.alaturi de o cupa de sampanie, un tort minunat, pentru cineva drag, facut din dragoste cu multa dragoste!
Tort diplomat cu piscoturi, se poate pregati pentru a sarbatori o aniversare sau orice eveniment mai deosebit.alaturi de o cupa de sampanie, un tort minunat, pentru cineva drag, facut din dragoste cu multa dragoste!
POFTA
BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu