Retete Prajitura Semiluna Cu Nuci Si Cacao Preparata Acasa
O prajitura pufoasa, buna si gustoasa cu
nuci si cacao este prajitura Semiluna cu un plus de cacao fata de cea clasica pe
care o mancam in copilarie, dar la fel de delicioasa. Este un desert simplu si foarte usor de preparat.
Pentru preparare avem
nevoie de urmatoarele ingrediente: 6 oua, 225g zahar, 225ml ulei, 280g faina,
20g cacao, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 200g miez de nuca
maruntit, coaja rasa de la 1 lamaie.
Cum
facem prajitura semiluna de casa. Daca faci pentru prima data aceasta prajitura simpla citeste mai intai si aici cum se face prajitura semiluna cu nuca simpla fara cacao. Separam intai ouale albus de galbenus, apoi
batem galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand isi maresc
volumul iar zaharul este topit si arata ca o crema consistenta. Albusurile le
batem spuma cu un praf de sare si adaugam apoi restul de zahar si zaharul
vanilat, pana cand se formeaza o bezea tare si lucioasa.
Peste crema de
galbenusuri adaugam uleiul si coaja rasa de lamaie. Separat amestecam faina cu
praful de copt si adaugam treptat peste galbenusuri pana cand se incorporeaza
complet. Peste aceasta compozitie adaugam usor albusurile batute spuma si le
amestecam cu grija astfel incat compozitia sa ramana aerata.
Cand
este gata scoatem cateva linguri din compozitie pe care o amestecam cu cacao pe
care am dizolvat-o inainte in putin lapte, in restul compozitiei adaugam o
parte din nucile maruntite si amestecam usor.
Intr-o tava dreptunghiulara unsa
cu putin unt si presarata cu pesmet turnam compozitia de prajitura, o nivelam
usor si turnam deasupra compozitia cu cacao sub forma de bastonase sau cercuri, dupa care cu ajutorul unei scobitori facem niste arabescuri. La
sfarsit presaram deasupra restul de nuci maruntite.
Coacem tava in cuptorul
preincalzit la foc potrivit (160 grade la inceput apoi 200 grade) timp de 20-30
minute, pana cand prajitura este gata si trece testul scobitorii. Scoatem tava
din cuptor si o lasam sa se raceasca dupa care o scoatem intreaga din tava pe
un fund si incepem sa o portionam cu un cerc de patiserie sub forma specifica de
semiluna.
Prajitura Semiluna cu nuci si cacao este o
prajitura pufoasa, dulce si aromata cu nuci din belsug care se mananca cu multa
placere si merge foarte bine cu o cafea, cappuccino sau lapte care ne aminteste
cu drag de gustul copilariei.
POFTA
BUNA!
O prajitura deosebit de gustoasa si foarte aspectuoasa
RăspundețiȘtergere