Reteta Chec Pufos Cu Zmeura – Prajitura Cu Zmeura – Retete Kek
Un desert delicios si foarte simplu de
preparat este checul cu zmeura proaspata si parfumata culeasa chiar de noi din
zonele de munte. Pentru prepararea acestuia vom folosi
aceleasi ingrediente ca si la un chec normal sau pandispan, singura diferenta este zmeura
care ii da un plus de savoare si ii desavarseste gustul.
Vom folosi 5 oua mari,
2 cesti de zahar, 2 cesti faina, 1 lingurita ulei, 1 lingurita praf de copt, 3
cesti zmeura, 1 praf de sare. Ingredientele sunt pentru un kek mare. Separam ouale, albusuri de galbenusuri si batem
bine galbenusurile cu 1 ceasca de zahar si 1 lingurita de ulei pana cand
zaharul s-a topit complet iar galbenusurile s-au dublat si si-au modificat
culoarea, devenind o crema consistenta. Albusurile se mixeaza cu un praf de
sare pana cand se leaga si devin consistente dupa care se adauga zaharul si se
mixeaza pana cand obtinem o bezea consistenta si lucioasa. Faina se amesteca cu
praful de copt. Peste bezea adaugam crema de galbenusuri, amestecam usor si
adaugam treptat faina amestecand de jos in sus pana cand s-a incorporat toata
si obtinem compozitia de chec. Adaugam in compozitie zmeura si amestecam usor
astfel incat ele sa ramana intregi.
Luam o tava de chec pe care o tapetam cu
hartie de copt, o ungem cu putin unt sau ulei si o tapetam cu faina, dupa care
asezam compozitia de chec cu zmeura in ea si o coacem in cuptorul preincalzit
la 180 grade timp de 30-40 minute pana cand se coace si trece testul
scobitorii.
Cand este gata scoatem checul din cuptor si il lasam in tava sa se
raceasca, dupa care il taiem felii si il asezam pe un platou si il putem servi.
Chec
cu fructe, un desert minunat, dulce, pufos si aromat cu zmeura din belsug, pe
care il mancam cu placere alaturi de cei dragi. Chec cu zmeura un desert care ne
aminteste de fructe de padure si de vacanta petrecuta la munte la Vatra Dornei.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu