Retete Ciorba Taraneasca Din Carne De Pui Si Legume Dreasa Cu Smantana Si Oua
O ciorba de vara cu un gust minunat,
foarte sanatoasa si hranitoare, este ciorba de pui cu legume preparata cu carne
de pui si multe legume proaspete dintre care predominanta este fasolea pastai
galbena. Dintre verdeturi se pune mararul verde care o sa dea o aroma deosebita
mancarii, borsul neaparat trebuie sa fie natural acrit acasa, iar la final
pentru a mai da un plus de gust si aroma borsul se drege cu iaurt sau smantana si oua. Dar
toate ingredientele au importanta lor si trebuie sa fie proaspete si de
calitate ca sa ne reuseasca o ciorba de calitate, fasolea pastai trebuie sa fie
frageda si fara ate. Ciorba se consuma proaspata si este un fel de mancare
principal, o reteta de mancare nelipsita din bucataria romaneasca. Daca vrei sa faci bors de casa citeste aici.
Cum facem o ciorba taraneasca gustoasa.
Pentru aproximativ 6 potii de ciorba avem nevoie de: 500g carne de pui
(aripioare si copanele), 500g fasole verde, 2 cepe, 1 morcov, 1 ardei gras
galben, 1 ardei kapia rosu, 1 dovlecel, 2 cartofi, 3 rosii, 1 catel de usturoi, 1 l apa, 2 l bors, 1 legatura marar proaspat, 1 lingurita de sare, 2 oua, 4
linguri smantana sau iaurt gras de casa. Ciorba trebuie sa fie concentrata, nu
zeama goala.
Cum
procedam, in primul rand curatam carnea de pui, o parlim pentru un gust mai
bun, o spalam si o portionam, apoi o presaram cu putina sare si o tinem la
rece. Curatam toate legumele, le spalam si le taiem normal ca pentru o ciorba
clasica. Pastaile curatate de codite le rupem pe jumatate, ceapa o taiem
marunt, ardeii, rosiile si morcovul le taiem cubulete, cartofii si dovlecelul
ii taiem bucati, usturoiul feliute.
Punem
intai carnea in putina apa cu sare sa fiarba, iar dupa ce o spumam adaugam
toate legumele in afara de dovlecel si marar. Borsul il punem separat sa fiarba
intr-o craticioara iar cand fierbe il oprim. Lasam sa fiarba totul inabusit la foc potrivit timp de 15
minute sau pana cand carnea si legumele sunt fierte. Cand totul este fiert
adaugam dovlecelul si dupa 5 minute punem borsul fiert separat, mai dam 2 clocote si
oprim focul.
La
final adaugam mararul tocat marunt, batem spuma ouale cu un praf de sare si le amestecam
cu smantana, apoi le diluam cu zeama din ciorba fierbinte si compozitia rezultata o rasturnam
in oala cu ciorba amestecand continuu sa nu se taie.
Bors taranesc de pui cu legume, este o
mancare romaneasca gustoasa, un preparat romanesc cu multa carne si legume, o
reteta cu pui si legume care se prepara in special vara atunci cand este
sezonul legumelor si se gasesc proaspete.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu