Retete Friptura Din Carne De Porc Cu Os Preparata La Gratar
O reteta pentru un gratar perfect, un
gratar de porc rapid si simplu de preparat, foarte gustos de te lingi pe degete se poate face din coaste de porc. Ce
este mai gustos la un preparat la gratar cu carne de porc decat o bucata de
carne cu os pe care sa-l rozi la final.
Pentru preparare avem nevoie de
coasta de porc, coasta trebuie sa aiba atat carne dar si un strat de grasime care
este foarte gustoasa si sa nu fie batrana, bucata de porc se poate pune intreaga
pe gratar sau se poate portiona in bucati de cate 1-2 coaste.
Eu am taiat bucata de carne de
porc cu os de-a lungul fiecarui os separand astfel fiecare coasta una de alta. Am
taiat cu grija si am lasat pe fiecare os un strat generos de carne si grasime,
am condimentat fiecare bucata cu sare, piper, cimbru, cateva picaturi de ulei
si le-am lasat la rece 20 minute sa-si ia gust cat timp am incins un gratar. Langa
friptura de porc mai poti pune si cateva legume preferate pe gratar servite ca
o garnitura: felii de cartofi, dovlecei, ardei, vinete, fire de ceapa si
usturoi verde intregi, etc.
Cand gratarul a fost incins am
pus bucatile de carne si le-am fript pe ambele parti astfel incat carnea sa nu
se usuce dar sa fie facuta, iar interiorul sa ramana moale, chiar in sange daca
ne place astfel, dar carnea din jurul osului sa fie facuta bine si nu cu sange.
Am servit friptura fierbinte alaturi de legume fripte la gratar, mai poti pune alaturi si un sos dulce sau condimentat si usor picant.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu