Ciorba Taraneasca De Legume De Post – Ciorba Taraneasca De Legume Cu Bors
O mancare de vara delicioasa, plina de
vitamine, nutritiva si foarte revigoranta, o reteta de post gustoasa pe care o
prepar oricand cu placere, este ciorba de legume sau bors de legume. Pentru
preparare avem nevoie de legume proaspete (legume de vara) si bors natural de
casa. Dintre legume poti folosi in primul rand fasole verde (fasole pastai
frageda), ceapa, morcovi, rosii, cartofi, dovlecei, telina, varza, mazare,
ardei, marar verde. Mancarea se prepara in 40 minute si este foarte simplu si
usor de preparat, iar daca vrei sa nu fie un preparat de post atunci o poti
drege la final cu oua si o mai poti servi cu iaurt si smantana fiind o mancare foarte
gustoasa.
Cum procedam, cum facem o ciorba
taraneasca de legume buna, cum facem o mancare de post gustoasa. Pentru 6-8
portii vom folosi ½ kg fasole galbena (fasole fideluta), 2 cepe, 3 rosii,
2 ardei, 1 morcov, 1 dovlecel, 2 cartofi, o mana de mazare, 1 legatura marar
proaspat, 1l apa, 2l bors, 2-3 linguri ulei, 1 lingurita sare (dupa gust). Mai
poti adauga putin bulion daca-ti place ciorba mai rosie, iar legumele se
sorteaza si se pun dupa gust si preferinta.
Toate legumele se curata si se spala,
fasolea fideluta se rupe pe jumatate, rosiile se curata de coaja si se taie
bucati, ceapa se taie marunt, cartofii si dovlecelul se taie cuburi mai mari,
morcovul si ardeii se taie cubulete.
Cum preparam mancarea repede. Vom
folosi 3 vase, de preferinta un ceaun mic, o oala de ciorba si o craticioara
mai mica. In ceaun punem putin ulei, o cana de apa, jumatate din cantitatea de
ceapa si fasolea verde. Presaram putina sare si fierbem fasolea inabusit la foc
mic timp de aproximativ 15 minute, pana cand fasolea este bine patrunsa. In
craticioara mica punem borsul la fiert, iar in oala de ciorba punem putin ulei
si calim foarte putin legumele in afara de dovlecel. Dupa ce le-am amestecat
timp de 1 minut in uleiul incins adaugam apa cat sa le acopere si continuam fierberea
pana cand toate legumele sunt patrunse. Cand legumele sunt gata adaugam cu o
paleta fasolea pastai cu tot cu zeama formata, punem si dovlecelul iar dupa 5
minute adaugam borsul fiert, mai dam un clocot si oprim focul.
La final adaugam
verdeata proaspata tocata marunt, mai poti adauga o lingura de orez o data cu
borsul si dupa cum am spus poti drege ciorba la final cu oua si smantana daca
nu servesti ciorba in perioada postului.
Ciorba de legume, o reteta de post delicioasa cu multe legume proaspete pline de vitamine si energie care-ti reda pofta de viata.
Ciorba de legume, o reteta de post delicioasa cu multe legume proaspete pline de vitamine si energie care-ti reda pofta de viata.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu