Prajitura Cu Afine – Retete Prajituri Cu Fructe – Reteta Chec
In timpul verii cand fructele de padure se
coc putem face o delicioasa prajitura cu afine, sau un kek cu afine copt intr-o
tava rotunda de yena si taiat dupa preferinta, bucati dreptunghiulare sau felii
de kek.
Oricum taiem prajitura este foarte delicioasa. Pentru prepararea
prajiturii cu afine avem nevoie de 2 cesti faina, 2 cesti zahar tos, 1
lingurita praf de copt, 5 oua, 1 lingurita ulei,1 praf de sare, 200g afine de
padure proaspat culese. Separam in doua castronele ouale, galbenusurile de
albusuri si turnam peste galbenusuri 1 ceasca de zahar, praful de sare si
uleiul dupa care mixam bine impreuna pana cand galbenusurile se albesc si isi
dubleaza volumul, zaharul este topit complet si obtinem o crema de galbenusuri
frumos colorata si legata. Mixam albusurile cu putina sare pana cand se leaga,
dupa care adaugam cealalta ceasca de zahar si continuam mixarea pana cand obtinem o
bezea lucioasa si consistenta care nu cade de pe vas. Peste bezea amestecam
usor crema de galbenusuri si apoi adaugam treptat cate o lingura de faina
amestecata cu praf de copt pana cand s-a incorporat complet. Afinele le curatam
de codite si frunzulite, le spalam si le scurgem bine de apa. Adaugam afinele
in compozitia pregatita anterior si amestecam cu grija.
Luam o forma de yena
ovala, o ungem cu putin unt, margarina sau ulei, o presaram cu faina si apoi
turnam in ea compozitia de prajitura cu afine. Nivelam frumos prajitura si
introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade sa se coaca timp de 30-40
minute.
Daca dorim sa nu se rumeneasca prea tare deasupra o acoperim dupa 15-20
minute cu o hartie de copt. Cand prajitura cu afine este gata si a trecut
testul scobitorii o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, dupa care o
putem taia. Dupa preferinta taiem prajitura cu afine bucati dreptunghiulare sau
felii de chec.
Prajitura cu afine, dulce, pufoasa si aromata cu o multime de
afine gustoase, proaspete si colorate care se mananca foarte bine impreuna cu
cei dragi oricand fiind un desert
reusit, rafinat si delicat. Pandispan cu afine, un desert pufos care merge foarte bine servit alaturi de un
pahar de lapte, cacao sau o cafea proaspata.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu