Cum Punem Vinetele Pentru Iarna – Cum Se Coc Vinetele – Vinete Coapte Si Congelate
Reteta vinete coapte pentru salata si
pentru congelare. O reteta pentru iarna gustoasa si usor de preparat este
reteta de vinete coapte si congelate.
Vinetele se pastreaza foarte bine
congelate. Vinetele se coc cel mai bine pe flacara, fie ca le coacem la gratar,
fie ca le coacem pe aragaz, ele trebuie tinute si coapte pe flacara deoarece asa sunt
cele mai bune si cele mai gustoase. Daca le coacem pe gratar atunci focul trebuie sa arda continuu si nu trebuie lasat sa fie doar jar.
Cum
se pun vinetele pentru iarna. Mascam aragazul cu folie de aluminiu daca le
coacem pe flacara aragazului, il acoperim bine in partea de sus in special de
jur imprejurul ochiurilor acolo unde o sa curga zeama. Alegem vinete potrivit
de mari dar obligatoriu cat mai inchise la culoare, mov spre negru.
Cum se coc vinetele, cum coacem vinetele corect. Daca
vinetele sunt murdare le spalam si le lasam sa se usuce apoi le coacem pe
flacara pana cand coaja se arde iar vinetele devin moi daca le apasam.
Intoarcem vinetele pe toate partile si le coacem la fel peste tot, dupa care le punem pe o
tava si le lasam putin sa se raceasca ca sa nu ne frigem atunci cand le curatam.
Cum
se curata vinetele, cum curatam vinetele corect. Taiem vinetele in doua, le scoatem cotorul si apoi cu o
lingura scoatem doar miezul vinetei din interiorul cojii arse. Curatam sau
spalam miezul de eventualele bucati de coaja arsa daca au patruns in miez, dupa
care le punem intr-o sita la scurs. Procedam asemanator cu restul vinetelor
pana le terminam. Miezul de vinete nu-l punem in vase de metal, eu l-am pus
cateva secunde doar pentru poze.
Cum
conservam vinetele pentru iarna. Un mod simplu de a conserva vinetele este acela de a le ingheta. Cand vinetele s-au scurs bine de zeama (dupa 1-2
ore) le punem in pungulite in cantitatea dorita si le bagam in congelator sa
inghete pentru iarna, iar cand avem pofta de o reteta cu vinete trebuie doar sa
scoatem o pungulita din congelator.
Vinetele coapte pentru iarna sunt foarte
bune si gustoase in extra sezon cand scoatem o pungulita cu vinete congelate, o
dezghetam si lasam vinetele sa se scurga si sa se usuce putin, dupa care le pregatim
sub forma de mancare de vinete, salate, zacusca
sau alte retete de vinete preferate.
Vinete
coapte pentru iarna si congelate, un rasfat pentru iubitorii de vinete care ar
manca oricand o salata delicioasa de vinete, cu ulei sau maioneza si ceapa, la
fel de bune si gustoase ca vara.
Pofta Buna!
Nice post thank you Bill
RăspundețiȘtergere