Retete De Mancare - Reteta Shakshouka Cu Ciuperci
Saksuka este o mancare simpla si gustoasa
cu un gust aparte preparata la tigaie, este o specialitate culinara a
bucatariei nord-africane si a celei evreiesti. Pana la urma ce este saksuca, este
o mancare compusa din oua gatite initr-un sos picant facut din rosii, ardei si condimentat
cu ciusca iute.
Dar eu la reteta originala de
shakshouka o sa adaug si ciuperci. Ca ingrediente o sa folosesc: 6 rosii mari
si bine coapte, 2 cepe, 5 ardei grasi galbeni si rosii, 6 ciuperci champignon
marisoare, 5 linguri ulei de masline, 6 oua, 2 ardei iuti, 2 catei de usturoi,
150ml vin alb, 1 lingurita pasta de tomate, 1 lingurita otet, ½ lingurita
zahar, 1 lingurita sare, ½ lingurita piper macinat, ½ lingurita boia de ardei
dulce, 25g branza si 25g cascaval pentru ornat. Reteta este pentru 3 persoane
si se prepara in 30 minute.
Cum se face shaksouka cu
ciuperci. Toate legumele se spala si se curata, apoi ceapa se taie marunt,
rosiile cubulete, ardeii fideluta, ciusca si usturoiul feliute, ciupercile cu
tot cu piciorus se taie felii, branza si cascavalul se dau pe razatoarea mica.
Cum se prepara shaksouka cu
ciuperci. Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim ceapa cu o lingurita de sare pana devine sticloasa,
apoi adaugam ardeii, usturoiul si ciusca iute, iar dupa 2-3 minute punem si
rosiile, bulionul, cantitatea de vin si lingurita de otet. Condimentam cu
piper, boia, putin zahar si fierbem totul inabusit amestecand din cand in cand
pana ce toate legumele sunt 80% patrunse, apoi adaugam ciupercile si continuam
fierberea fara capac pana cand zeama lor o sa scada pe jumatate.
Spargem ouale unul cate unu si le
punem cu grija in compozitia care fierbe facand cu lingura mici cuiburi printre
legume in care sa incapa cate un ou. Acoperim tigaia cu capac si mai fierbem la
foc mic timp de 4-5 minute fara sa amestecam, pana cand ouale sunt gata,
albusul trebuie sa fie facut dar galbenusul trebuie sa ramana moale.
Servim
mancarea calda, asezam pe cate o farfurie cate 2 oua ochiuri cu tot cu legume si sos,
iar deasupra presaram un mix de branza si cascaval ras.
Shakshoka cu ciuperci, o mancare
de weekend, foarte buna si gustoasa, consistenta si sanatoasa cu care-ti poti
surprinde oricand “jumatatea” ta, o mancare cu un sos picant pe care nu o poti refuza.
Pofta Buna!
O reteta interesanta si un fel de mancare foarte gustos.
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristi, parca cu ciuperci este si mai buna fata de reteta clasica!
Ștergere