Tigaie Picanta De Legume In Sos De Rosii Si Oua Ochiuri
Un preparat israelian delicios este binecunoscuta
si fotogenica shakshouka, o mancare cu legume foarte gustoasa cu un sos picant de
rosii aromat si parfumat, o reteta de mancare care ca orice preparat poate fi adaptat
si imbunatatit dupa gustul fiecaruia. Daca cauti retete de mancaruri picante
incearca aceasta reteta simpla, gustoasa si sanatoasa, o tigaie atractiva de
sos placut picant care te arde bland, iti pune sangele in miscare si te
revigoreaza, cu un plus de aroma de la gogosari carnosi si aromati printre care gasesti
oua ochiuri moi fierte in sos.
Pentru
4 portii de shakshoka care se prepara usor in maxim 30 minute avem nevoie de: 3
gogosari, 2 ardei grasi, 2 cepe, 5 rosii, 8 oua de prepelita, 4 linguri ulei de
masline, 2 ardei iuti, 1 lingurita bulion, 2 catei de usturoi, 250ml
vin alb, 1 lingurita de sare, ½ lingurita boia de ardei, ½ lingurita de piper
macinat, ½ lingurita de zahar, ½ lingurita de otet, branza rasa si patrunjel
proaspat pentru ornat.
Cum
facem rapid o shakshuka gustoasa. Spala si curata toate legumele apoi ceapa o
tai marunt, ardeii si gogosarii ii tai fasii, rosiile le tai cubulete, usturoiul
si ciusca le tai bucatele.
Cum se prepara shakshuka.
-incinge
ulei de masline intr-o tigaie si caleste la inceput ceapa, presara putina sare si o calesti pana
devine sticloasa;
-pune
ciusca si usturoiul si le le amesteci;
-dupa 1 minut adauga
ardeii si gogosarii, ii amesteci periodic iar dupa 3 minute pune jumatate din
cantitatea de vin;
-cand gogosarii sunt pe jumatate patrunsi pune
rosiile si restul de vin si amesteca;
-adauga pasta de tomate si condimente dupa gust si fierbe mancarea timp de 10 minute, pana cand gogosarii
sunt facuti;
-gusta
si mai potriveste gustul mancarii, sosul trebuie sa fie placut condimentat,
putin dulceag dar si acrisor;
-pune
ouale unul cate unul in cuiburi facute cu lingura printre legume, ouale de prepelita sunt gata
in 2 minute, galbenusul trebuie sa fie moale;
-inainte
ca saksuka sa fie gata presara branza deasupra, mai tine mancarea 1 minut apoi opreste focul
si orneaza cu patrunjel verde.
Serveste shakshuka calda, pune in farfurie
cate 2 cuiburi cu oua si legume cu sos, deasupra mai poti presara branza si
verdeata dupa gust. Este o reteta de vara atunci cand legumele sunt proaspete, le culegi din gradina si au un gust minunat. Daca cauti retete cu oua de prepelita, retete picante cu legume, sau un preparat culinar mai deosebit incearca aceasta reteta.
Pofta
Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu