Chec simplu si pufos cu cacao

Reteta Chec De Casa Simplu Si Rapid Cu Cacao


chec, kek, dulciuri, prajituri, deserturi, chec de casa, chec pufos, chec rapid, retete, retete culinare,

O prajitura rapida si tare gustoasa este chec-ul, un desert pufos indragit de toata lumea. Prajitura chec se prepara cel mai simplu si rapid si nu-ti trebuie mare experienta in bucatarie ca sa-ti reuseasca. Ingredientele de baza sunt: oua, faina, zahar si praf de copt …mai poti adauga cacao si diverse fructe preferate, o reteta de chec simplu se prepara in felul urmator. 

Cum se face un chec pufos simplu si gustos. Pentru un chec mare facut in forma de cozonac avem nevoie de 6 oua, 1 cana de faina, 1 ceasca (sau cana) de zahar, 1 plic praf de copt, coaja de lamaie (1 lamaie), coaja de portocala (½ portocala), 2 linguri cacao, 1 praf de sare, 1 lingurita ulei

Cum se prepara un chec bun. Faina se cerne impreuna cu praful de copt. Ouale se separa albusuri de galbenusuri, albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare apoi se adauga jumatate din cantitatea de zahar si se continua mixarea pana cand se obtine o bezea care nu mai cade din castron. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare si restul de zahar pana cand zaharul este complet dizolvat si se obtine o compozitie cremoasa si consistenta ca o smantana groasa. Se toarna compozitia de galbenusuri peste bezea si se amesteca usor pana cand se incorporeaza compozitia de galbenusuri dupa care se adauga treptat faina si se amesteca usor cu furculita de sus in jos ca la pandispan, pana cand faina este complet incorporata si compozitia este aerata. 

Tapetam cu hartie de copt o forma dreptunghiulara si o ungem cu unt si o tapetam cu faina, turnam 80% din compozitia de chec in forma si o nivelam frumos. In restul de compozitie ramasa adaugam cacao si amestecam, apoi turnam in forma compozitia de cacao si cu o scobitoare amestecam usor compozitia formand niste arabescuri doar la suprafata. 
preparare chec pufos de casa simplu si rapid retete culinare,

preparare chec de casa simplu si rapid cu cacao foarte pufos retete culinare,

Coacem checul in cuptorul preincalzit timp de 30 minute la 180 grade, iar cand acesta este gata si trece testul scobitorii il scoatem din cuptor, il lasam putin sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il scoatem din tava, il pudram cu zahar pudra, il taiem felii si il putem servi. 
chec de casa, chec pufos, retete, prajituri, deserturi, dulciuri, kek, pandispan, retete culinare, cake, aperitiv,

Chec de casa, un desert simplu si usor de preparat, o prajitura rapida cu care nu dai gres niciodata, un kek pe care il poti umple dupa preferinta cu miez de nuca, cacao, fructe confiate, stafide, ciocolata, rahat, etc. 
Daca cauti retete de prajituri si deserturi atunci incearca aceasta reteta simpla. 
Pofta Buna! 
kek, chec pufos cu cacao de casa, prajituri, deserturi, dulciuri, aperitiv, pandispan, retete, retete culinare, cake,

chec simplu, chec rapid, kek, deserturi, dulciuri, prajituri, pandisman alb, retete culinare,

chec, chec pufos cu cacao, prajituri, dulciuri, deserturi, chec de casa, retete, retete culinare, pandispan, aperitiv, cake,

chec, chec de casa, chec rapid, dulciuri, prajituri, deserturi, retete, retete culinare, kek,

chec, deserturi, prajituri, dulciuri, retete, kek, chec de casa, chec cu cacao, chec rapid, retete culinare,

chec, chec cu nuca, chec rapid, kek, dulciuri, retete, prajituri, deserturi, chec de casa,

chec, chec pufos, chec simplu, retete, kek, dulciuri, prajituri, deserturi, cake, retete culinare, chec de casa,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu